Hem : Internetvillkor : Definition av sökmotor

Sökmotor

Google, Excite, Lycos, AltaVista, Infoseek och Yahoo är alla sökmotorer. De indexerar miljontals webbplatser på webben, så att surfare som du och jag enkelt kan hitta webbplatser med den information vi vill ha. Genom att skapa index eller stora databaser över webbplatser (baserat på titlar, nyckelord och texten på sidorna) kan sökmotorer hitta relevanta webbplatser när användare anger söktermer eller fraser. När du letar efter något med en sökmotor är det en bra idé att använda ord som AND, OR och INTE att ange din sökning. Med hjälp av dessa booleska operatörer kan du vanligtvis få en lista över mer relevanta webbplatser.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av sökmotor. Det förklarar i dataterminologi vad sökmotor betyder och är en av många Internettermer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna sökmotordefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.