Hem : Hjälpcenter : Svar

Finns det en Tech Lib Dashboard Widget tillgänglig för Mac?

A: ja! TechLib.com tillhandahåller en TechLib-instrumentpanelwidget för macOS (OS X).

Med TechLib-widgeten kan du leta upp definitioner av datortermer direkt från macOS Dashboard. Skriv bara datorns term som du vill slå upp i sökrutan och tryck på Retur. Definitionen för termen laddas omedelbart i din standardwebbläsare.

TechLib Dashboard-widget

Ladda ner widgeten

Klicka på nedladdningslänken nedan för att ladda ner widgeten.

Ladda ner TechLib-widgeten

version 1.3 (81KB) - Släppt 3 februari 2012

Installera widgeten

Om du använder Safari, när du laddar ner widgeten, kan du se en varning som säger "Tech Lib.wdgt är ett program." Klick Download för att bekräfta nedladdningsprocessen. TechLib-widgeten komprimeras med PC ZIP-komprimering. Om den laddas ner av Safari bör widgeten dekomprimeras automatiskt. Klick installera när du blir ombedd att installera den och klicka Ha kvar när widgeten dyker upp i Dashboard-applikationen.

Om du använder Chrome, Firefox eller en annan webbläsare kan du behöva dekomprimera .zip-filen med ett program som Stuffit Expander. När filen har dekomprimeras dubbelklickar du på "Tech Lib.wdgt" -filen för att lägga till den i instrumentpanelen. Klick Ha kvar när widgeten visas i Dashboard-applikationen för att göra den aktiv.

Använda widgeten

När Tech Lib-widgeten har installerats kan du komma åt Mac OS X Dashboard genom att trycka på F3-nyckel eller genom att klicka på Dashboard-ikonen i Dock.

Om widgeten Tech Lib Computer Dictionary inte visas klickar du på + ikonen längst ned till vänster på skärmen. Detta kommer att visa en lista över widgets installerade på din maskin. Bläddra i listan med widgets tills du ser en grön ikon med en bild av en glödlampa och texten "Tech Lib." Klicka på ikonen för att aktivera widgeten. När TechLib-widgeten är aktiv kan du dölja listan över widgetar genom att klicka på x i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

För att söka efter en dator- eller teknikterm, klicka först inuti sökfältet i widgeten. Skriv sedan termen du vill söka efter och tryck på retur. Den lämpliga TechLib-sidan laddas i din standardwebbläsare.

Systemkrav

Denna instrumentpanelwidget kräver Mac OS X 10.4 Tiger eller senare.

Frågor?

Om du har några frågor angående installation eller användning av Tech Lib Computer Dictionary-widget, tack kontakta TechLib.