Hem > H > Hur Skriver Man Och Eller?

Hur skriver man och eller?

Uttrycket och/eller kan ofta ersättas med ett enkelt eller. Om man måste få fram att det är fråga om 'a eller b eller båda' kan det vara säkrast att uttrycka sig på ett helt annat sätt, t. ex. Du kan välja antingen a eller b eller både a och b.

Läs mer

Vad är en CA?

Cultural Apropriation/Kulturell apropriering (CA) är en term som beskriver maktförhållande i fråga om att nyttja och utnyttja andra kulturers kulturella uttryck. Det är ett mycket omdebatterat begrepp och många menar på att det skapar en tanke om att kulturer är statiska och enkla att dra gränser mellan. Vad menas med punktform? Punktlista, även punktuppställning, är ett sätt att förtydliga skriven text. Den innebär att texten – istället för att löpa i hela rader, med mening på mening – delas upp i mindre stycken. Stycken inleds för tydlighets skull i regel av en listpunkt eller liknande markering (tankstreck eller asterisk).

Hur många mellanslag efter punkt?

De tre punkterna får inte delas upp på olika rader, och de bör helst inte inleda en ny rad. Inget mellanrum bör göras mellan punkterna. Däremot görs mellanrum före första punkten, såvida punkterna inte markerar att ett ord är avbrutet. Mellanrum görs också efter sista punkten före nytt ord. Folk frågar också vad kallas de tre punkterna? Tre punkter – eller ellips som det också kallas – används när en mening eller dialog avbryts mitt i någonting. Något har utelämnats och ersatts med tre punkter. Det har kanske de flesta koll på?

Hur förkorta miljarder kronor?

Fråga: Hur förkortar man miljoner och miljarder? Svar: Vi rekommenderar mn respektive md enligt Svenska skrivregler. Man kan också fråga hur skriver man mkr? EKONOMITEXTER. I texter om ekonomi används siffror. Använd då också formerna miljoner, miljarder, procent och kronor. TT använder inte förkortningarna mkr, mdr, milj, proc och kr.

Hur förkortas 1 miljon kronor?

I Svenska språknämnden (Språkrådet sedan 2006) bok Skrivregler från 1987 rekommenderades förkortningen milj., som förkortning av miljoner. Nästa upplaga av boken (1991) föreskrev förkortningen mnkr för miljoner kronor. Var är etc?

Etc finns i slutet av alfabetet, efter Z.

Vad betyder ordet osv?

Det finns ingen exakt översättning av ordet "etc" till svenska, men det betyder ungefär "och så vidare".

By Viscardi

Hur hälsar man artigt på engelska? :: Hur skriver man en spontan ansökan?
Användbara länkar