Hem > r > Är Det Tillåtet Att Spela In Föreläsningar?

Är det tillåtet att spela in föreläsningar?

Ja, studenter har rätt att filma eller banda en föreläsning, men bara för eget privat bruk. Inspelningen får inte spridas till andra utan lärarens samtycke. Den får inte heller läggas ut på Youtube utan att föreläsaren godkänt detta.

Läs mer

Dessutom, hur spela in föreläsning?

Screencast-O-Matics mobiltelefon-app

Du kan använda appen Screencast-O-Matic (IPhone länk till extern webbsida och Android länk till en exter webbsida.) för att spela in innehåll och ladda upp filmfilen till din personliga plats på webbtjänsten screencast-o-matic.com/karolinska_institutet.
Med detta i åtanke, hur spelar man in det som visas på skärmen? Android

Spela in innehållet på telefonens skärm

  1. Svep nedåt två gånger från skärmens överkant.
  2. Tryck på Skärminspelning .
  3. Välj vad du vill spela in och tryck på Starta.
  4. Du avslutar inspelningen genom att svepa nedåt från skärmens överkant och trycker på aviseringen Skärminspelning .

Därefter, hur får man in en gif i powerpoint?

Under Infoga klickar du på Bild > Bild från fil. Gå till platsen för den animerade GIF-fil du vill lägga till, kontrollera att filnamnet slutar med filnamnstillägget . gif, markera filen och klicka sedan på Infoga. Spela upp animeringen genom att välja Bildspel-menyn och sedan välja Spela upp från aktuell bild. Därefter, hur gör man animeringar? Använda ingångs- och utgångsanimeringseffekter

  1. Markera den text eller det objekt som du vill animera.
  2. Klicka på en animeringseffekt från galleriet i gruppen Animering på fliken Animeringar.
  3. Om du vill ändra hur den markerade texten animerar klickar du på Effektalternativoch sedan på det du vill att animeringen ska göra.

Hur gör man övergångar på Google presentation?



Lägg till bildövergångar

  1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på bilden som du vill skapa en övergång till.
  3. Klicka på Bild. Ändra övergång.
Hur gör man bakgrunden transparent i PowerPoint? Klicka på bilden som du vill skapa transparenta områden i. Under Bildverktyg, på fliken Format, går du till gruppen Justera och klickar på Ändra färg. Klicka på Ställ in transparent färg och klicka sedan på färgen i bilden som du vill göra transparent.

Med tanke på detta, hur spelar man in en ljudfil på chromebook?

Simple Audio Recorder

Det kan inte bli så mycket enklare: En knapp! När du laddat ner tillägget kommer du att se en liten ruta som frågar dig om du vill använda datorns mikrofon. Klicka "tillåt/allow" och sedan "Turn on" på välkomstsidan. Därefter är du redo att börja spela in!
Hur spela in ljud på Mac?

För att spela in ljud på din Mac, behöver du bara använda QuickTime-programmet som finns förinstallerat på alla Macar. Följ dessa steg för att spela in ljud:
1. Öppna QuickTime Player. Du hittar den i mappen "Program" på din Mac.
2. Klicka på "File" i menyn och sedan på "New Audio Recording"
3. Klicka på den röda inspelningsknappen när du är redo att börja spela in.
4. Klicka på den gröna stoppknappen när du är klar med inspelningen.
5. Spela upp inspelningen för att kontrollera att allt ljudte bra.
6. Klicka på "File" igen och sedan på "Save" för att spara inspelningen på din Mac.

Hur spelar man in en film?

En film är en serie av bilder som visas i snabb succession och skapar illusiónen av rörelse. Filmer har funnits sedan slutet av 1800-talet, och idag finns det många olika sätt att spela in en film.
Den enklaste metoden är att använda en digitalkamera eller en mobiltelefon med en inbyggd kamera. Det går även att använda en vanlig filmkamera, men det är en mer komplicerad och dyr process.
Först måste man exponera filmen i en filmkamera, och sedan framkalla och digitalisera den. Detta görs vanligen i ett fotolabb. Sedan kan man redigera filmen med hjälp av olika dataprogram.
Det finns även flera olika sätt att spela in film på en dator. Man kan använda en webbkamera eller en digital kamera som är ansluten till datorn. Det går även att spela in film med hjälp av programvara som finns tillgänglig för olika operativsystem.
När man har spelat in sin film, kan man ladda upp den på internet eller bränna den på en skiva för att dela den med andra.

By Nataline Blaise

Hur separerar man sidor i Word? :: Hur skyddar man sitt varumärke?
Användbara länkar