Hem > H > Hur Går Familjeterapi Till?

Hur går familjeterapi till?

Familjeterapin agerar som ett stöd för att förbättra kommunikationen inom en familj. Genom samtal kan man sedan skapa en fördomsfri och trygg omgivning där problem kan hanteras genom förståelse, samarbete och kompromiss. Parterapi är en form av familjerådgivning där parförhållandet är i fokus.

Läs mer

Hur blir man ensam vårdnadshavare?

För att få ensam vårdnad krävs det i princip att den ena föräldern diskvalificerat sig genom att ej medverka eller kanske till och med helt motsätta sig gällande viktiga beslut angående barnen samt att detta beteende då drabbat barnet självt. Med tanke på detta, vad kostar familjeterapi? Avgiften är lika stor oavsett vilken familjerådgivare du väljer. Familjerådgivning kostar 450 kronor per samtal och samtalstiden är 90 minuter.

Med tanke på detta, vill familjerådgivare?

Familjerådgivningens uppgift är att hjälpa par som har problem i sin relation. Men även vuxna syskon eller föräldrar och vuxna barn som har svårt att prata med varandra kan komma till familjerådgivningen för samtal. På kommunens webbplats finns information om hur ni tar kontakt och bokar tid. Och en annan fråga, vad menas med familjeterapi? Familjeterapi är en form av psykoterapi där man arbetar med hela eller delar av familjer för att lösa problem, bemästra svåra livssituationer och komma vidare i kriser. Familjeterapi introducerades i Sverige redan i slutet av 1960-talet, och har sedan dess utvecklats och fått en bred spridning över hela landet.

Vad gör en familjerådgivare?

Familjerådgivaren arbetar med par som har problem i sitt förhållande. De ger råd och information och gör det möjligt för paret att själva komma fram till lösningar på svårigheterna som har uppstått i deras relation. Dessutom, när får en förälder ensam vårdnad? Om en förälder vid utövandet av vårdnaden gör sig skyldig till missbruk, försummelse eller i övrigt brister i omsorgen av barnet på ett sätt som medför bestående fara för barnets hälsa eller utveckling, så ska tingsrätten besluta om ensam vårdnad för den andra föräldern.

Följaktligen, Är det svårt att få ensam vårdnad om barnen?

Att få ensam vårdnad på grund av samarbetssvårigheter är dock generellt mycket svårt. Klienter måste ofta driva domstolsprocesser flera gånger om innan domstolen konstaterar att samarbetssvårigheterna är så djupgående att gemensam vårdnad är uteslutet. Kan man säga upp vårdnaden om sitt barn?

Ja, det är möjligt att avsluta vårdnaden av ett barn. Det finns olika sätt att göra det beroende på den situation som föreligger. Om föräldrarna är överens om att avsluta vårdnaden och barnet är över 18 år, kan de göra det genom att skriva ett gemensamt dokument. Om föräldrarna inte är överens, eller om barnet är minderårigt, måste en domstol meddelas.

Med detta i åtanke, vilka problem kan uppstå i en familj som gör att de måste söka hjälp?

Det finns många olika problem som kan uppstå inom en familj, och därför finns det många skäl till att söka hjälp. Några exempel på problem som kan uppstå är kommunikationsproblem, problem med att hantera konflikter, problem med barnens uppförande, missbruksproblem eller problem relaterade till döden eller skilsmässa. Familjer kan också uppleva allmänna problem såsom ekonomiska problem, boendeproblem eller problem med arbetet. Oavsett vad problemet är kan det vara svårt för familjen att klara av det på egen hand, och därför är det bra att söka hjälp från en professionell.

By Sweyn

Hur många procent av svenska befolkningen är invandrare? :: Vilket RAM-minne?
Användbara länkar