Hem > H > Hur Går Datakommunikation Till?

Hur går datakommunikation till?

Datorkommunikation spänner över ett antal områden, såsom kommunikationsprotokoll, kablar och kontakter (för optisk eller elektrisk överföring), trådlösa nätverk via radio eller infrarött ljus (IR), mobilnät, sensornätverk, P2P-nätverk, distribuerade system, realtidskommunikation, telekommunikation, köteori och

Läs mer

Är HTTP ett protokoll?

HTTP är ett kommunikationsprotokoll som används för att ladda webbsidor på Internet via World Wide Web (WWW). Med hänsyn till detta, vilken applikation på internet använder protokollet http? HTTP är ett av de mest använda programprotokollen. Alla åtgärder på webben använder HTTP-protokollet. HTTPS är den säkra versionen av HTTP-protokollet som implementerar HTTP med hjälp Transport Layer Security (TLS) för att skydda den underliggande TCP-anslutningen.

Vad menas med https?

HTTPS står för HyperText Transfer Protocol Secure och ser till att besökare har en säker uppkoppling till din hemsida. Genom detta så skyddas känslig information som lösenord och kreditkortsuppgifter så besökare tryggt och säkert kan navigera och surfa på din hemsida. Vilket lager tar hand om den fysiska delen av kommunikation i OSI-modellen? Fysiskt lager (Nivel 1)

Detta är det lägsta lagret i OSI-modellen, och tar hand om nätverkstopologin och utrustningens globala anslutningar till nätverket. Det avser både det fysiska mediet och det sätt på vilket information och nätverk överförs.

Vilket lager i OSI-modellen behandlar IP adressering?

Nätverks Lagret (Network Layer)

Ansvarar för adressering av paketen och bestämmer vilken väg de skall skickas (routing). Sköter omvandling av logiska adresser (IP) och namn (NetBIOS) till fysiska adresser (MAC).
Vilket lager i OSI-modellen hanterar IP adresser? Där OSI-modellen innehåller sju lager innehåller TCP/IP-modellen fyra eller fem lager. TCP/IP står för Transmission Control Protocol/Internet Protocol och består av följande lager: applikationslagret, transportlagret, nätverkslagret, datalänklagret och det fysiska lagret.

Folk frågar också vad har de olika protokollen tcp och ip för uppgift vid kommunikation över internet?

Protokollsviten har fått sitt namn från dess två viktigaste protokoll; Internetprotokoll(IP) för dirigering och överföring av datapaket mellan datorer, och Transmission Control Protocol (TCP) som bygger på IP och med hjälp av bekräftelser och omsändningar tillhandahåller pålitlig dataöverföring mellan program. Därefter, hur styrs internet utan en central myndighet?

Internet styrs av en uppsättning protokoll och standarder som är utformade för att främja interoperabilitet och samarbete. Dessa protokoll och standarder utvecklas och underhålls av en rad olika organisationer, bland annat Internet Engineering Task Force (IETF), World Wide Web Consortium (W3C) och Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN).

Följaktligen, vad gäller för osi?

OSI-modellen (Open Systems Interconnection) är en konceptuell modell som karakteriserar och standardiserar kommunikationsfunktionerna i ett telekommunikations- eller datasystem utan hänsyn till dess underliggande interna struktur och teknik. Syftet är att främja driftskompatibilitet mellan olika system.

By Kemble

Hur förkortar man jämför? :: Varför laggar min dator?
Användbara länkar