Hem > H > Hur Fungerar Crossfire?

Hur fungerar CrossFire?

Tekniken bygger på att de olika GPU:erna samarbetar och räknar ut antingen halva skärmen var eller varannan bildruta. I nuläget kan 4 GPU:er samarbeta, då är det antingen två dubbelkärniga kort som är kopplade i CrossFire, eller fyra stycken separata kort som används. Även tre kort kan användas i CrossFire.

Läs mer

Hur vet jag vilket grafikkort som passar min dator?

Grafikkortet placeras på moderkortet i en kontakt som finns i lite olika utformningar. Välj därför ett grafikkort med en anslutning som passar moderkortet i din dator. Var extra uppmärksam om du tänker byta grafikkort i en äldre modell då den kan ha en standard som många moderna grafikkort inte stödjer. Dessutom, hur vet man om ett grafikkort är bra? Generellt går det att säga att ju högre siffran är desto mer kraftfullt är grafikkortet. Ett Geforce GTX 1080 är till exempel mer kraftfullt än ett GTX 1050. Har kortet ändelsen Ti är det en ännu kraftigare variant, men också dyrare.

Vad menas med att ett grafikkort är integrerat?

Normalt finns det två olika typer av grafikkort tillgängliga: dedikerat grafikkort och integrerat grafikkort. Integrated Graphics är inbyggda i moderkortet där inget tilläggskort används. Integrerad grafik använder en del av en dators system-RAM istället för sitt eget dedikerade minne. Med hänsyn till detta, vilka faktorer påverkar hur snabbt ett grafikkort är? Vad som avgör ett grafikkorts faktiska prestanda är svårt att tyda från siffror och hos olika modeller och olika grafikkortsgenerationer förändras innebörden av siffrorna då det kan finnas nya tillverkningstekniker och annat som förbättrar den generella prestandan från annat håll.

Med tanke på detta, vad är crossfire och sli?

SLI och Crossfire

Tekniken går ut på att låta två eller fler likadana grafikprocessorer jobba tillsammans för att åstadkomma en ännu mer detaljerad eller mer frekvent uppdaterad bild. Detta kan göras genom att låta korten uppdatera bilden om vartannat eller låta dem ta hand om halva bilden var.
Kan man byta grafikkort i en bärbar dator? Därför är det i princip omöjligt att byta ut ett grafikkort i en bärbar dator utan stöd för MXM, Axiom eller Dells lösning. Det här orsakar problem om den bärbara datorn måste repareras, eftersom grafikkortet är fastlött på moderkortet. I så fall måste hela moderkortet bytas ut om grafikkortet fallerar.

Och en annan fråga, får ingen bild i det nya grafikkortet?

Får ni ingen bild men fläktar snurrar igång bör ni testa byta ut minnet som sitter i datorn. Dubbelkolla samtidigt också om minnet sitter i rätt minnesplats. Får ni fortfarande ingen bild men datorn startar upp och fläktar snurrar igång kan ni också göra ett försök att återställa BIOS (Clear CMOS). När kommer grafikkorten bli billigare?

Det är svårt att förutsäga när grafikkort kommer att bli billigare eftersom det beror på ett antal faktorer, inklusive teknisk utveckling, konkurrens och efterfrågan på marknaden. Generellt sett tenderar dock priserna att sjunka med tiden i takt med att tekniken blir mer avancerad och mer prisvärd. Dessutom ökar konkurrensen och priserna blir mer konkurrenskraftiga i takt med att fler människor kommer in på marknaden för grafikkort.

Folk frågar också hur jämföra grafikkort?

Det finns flera sätt att jämföra grafikkort, men det vanligaste och mest effektiva sättet är att använda ett benchmarkingverktyg. Det finns en mängd olika benchmarkingverktyg, men 3DMark är ett av de mest populära och allmänt använda. När du har installerat 3DMark är det bara att köra benchmarken och jämföra resultaten.

By Seeto Medved

Kan man ta bort Facebook och ha kvar Messenger? :: Vilken soundbar ska man välja?
Användbara länkar