Hem > N > När Anses En Handling Inkommen?

När anses en handling inkommen?

Vad menas med en inkommen handling? En handling anses inkommen till en myndighet när den har anlänt till myndigheten eller kommit behörig befattningshavare tillhanda (2 kap. 9 § TF). Behörig befattningshavare är den som enligt myndighetens arbetsordning har till uppgift att ta emot handlingar, t.

Läs mer

När anses en handling upprättad?

En handling anses upp- rättad när myndigheten expedierar (sänder iväg) den. En handling som inte expedieras är upprättad när det ärende den hör till är slutbehandlat hos myndigheten. Hör handlingen inte till något bestämt ärende, är den upprättad när den har justerats eller färdigställts på annat sätt. På motsvarande sätt, när anses en handling vara inkommen till en myndighet om den läggs i myndighetens brevlåda? Så snart en handling har anlänt till myndigheten eller tagits emot av en behörig representant för myndigheten anses handlingen inkommen till myndigheten (jämför 22 § första stycket förvaltningslagen). Det är inget krav att en handling ska ha registrerats eller diarieförts för att den ska anses som inkommen.

Med hänsyn till detta, när blir en handling en allmän handling?

En allmän handling ska ha kommit in till myndigheten eller ha skapats där. Handlingen ska vara förvarad hos myndigheten. En handling som har skapats hos myndigheten men som inte har skickats ut från myndigheten blir i regel allmän först när myndigheten har avslutat arbetet med det ärende som handlingen hör till. Därefter, när räknas en ansökan som inkommen till en myndighet? Handlingen ska ha kommit in till myndigheten senast kl. 24. Någon mera omfattande utredning för att konstatera om handlingen har funnits i myndighetens lokal före kl. 24 viss dag bör normalt inte göras.

När är en handling inkommen till en myndighet?

En handling anses inkommen till myndigheten, bolaget eller motsvarande organ så snart den anlänt dit eller tagits emot av behörig representant för denna. Registrering eller diarieföring är alltså inte ett krav för att handlingen ska anses som inkommen. Dessutom, när gäller inte offentlighetsprincipen? Offentlighetsprincipen är till för att allmänheten ska ha god insyn i och kunna utöva medborgerlig kontroll över myndigheternas agerande. Den ger dock inte offentlighet åt allt myndighetsarbete. Så är till exempel styrelsers och arbetande kommittéers överläggningar som regel inte offentliga.

Följaktligen, vad innebär offentlighetsprincipen och varför finns den?

Offentlighetsprincipen är central i den svenska rättsordningen. Den innebär att allmänheten, ofta enskilda individer och företrädare för media, har rätt till insyn i och tillgång till information om statens och kommunernas verksamhet. Vilken är Instansordningen om man vill överklaga ett förvaltningsbeslut?

Det finns inget enhetligt svar på den här frågan eftersom förfarandet för att överklaga ett administrativt beslut varierar beroende på i vilket land, stat eller kommun beslutet fattades. Det finns dock några allmänna tips som kan följas när man överklagar ett administrativt beslut.
1. För det första är det viktigt att undersöka det specifika överklagandeförfarandet för landet, staten eller kommunen i fråga. Denna information finns vanligtvis på webbplatsen för det berörda statliga organet eller departementet.
2. När du har en tydlig förståelse för överklagandeprocessen måste du förbereda ditt ärende. Detta innebär att du måste samla in bevis och dokumentation för att stödja ditt överklagande.
3. När du har förberett ditt ärende måste du lämna in ditt överklagande till de berörda myndigheterna. Detta kommer vanligtvis att innebära att du måste fylla i ett formulär och tillhandahålla styrkande dokumentation.
4. När ditt överklagande har lämnats in är det upp till de berörda myndigheterna att besluta om de ska upphäva det ursprungliga beslutet. Om ditt överklagande vinner gehör kommer det ursprungliga beslutet att upphävas och ett nytt beslut kommer att fattas. Om ditt överklagande misslyckas kommer det ursprungliga beslutet att stå fast.

Därmed, vad innebär myndigheternas serviceskyldighet enligt förvaltningslagen?

När en myndighet fattar ett beslut måste den agera i enlighet med lagen om förvaltningsförfarande. Administrative Procedure Act är en federal lag som reglerar hur federala myndigheter fattar beslut. Enligt lagen om förvaltningsförfarande måste myndigheterna informera allmänheten om att de har för avsikt att fatta ett beslut och ge allmänheten möjlighet att kommentera beslutet. I lagen om förvaltningsförfarande krävs också att myndigheterna fattar sina beslut på ett öppet och rättvist sätt.

By Robby Etzler

Vad innebär kravet på att en myndighet ska uttrycka sig lättbegripligt Ge gärna exempel? :: Vad är skillnaden på Push och pull träning?
Användbara länkar