Hem > H > Hur Långt Ska Ett Citat Vara?

Hur långt ska ett citat vara?

Citat som består av 40 ord eller fler benämns som blockcitat. Citatet presenteras då som ett eget stycke, utan citattecken, samt med blockcitatet indraget 1,3 cm (fem mellanslag) från vänstermarginalen. Citatet avslutas med punkt och citering med sidangivelse.

Läs mer

Hur skriver man citat Enligt Harvard?

Ange i texthänvisningen på vilken sida i originaldokumentet citatet är hämtat, om siduppgift finns. För citat från en webbsida refererar man till webbsidan i fråga. För andra typer av källor där siduppgift saknas se kapitel 20 Föreläsningsmaterial. Kortare citat skall skrivas direkt i texten inom citationstecken (" "). Vad ska vara kursivt i referenslistan? Efternamn, Initial. (årtal). Bokens hela titel är kursiv: Eventuell undertitel är också kursiv.

Hur skriver man titlar i text?

Titlar på verk brukar inte skrivas ut i löpande text för att ange källa. Om man av någon annan anledning vill skriva ut titlar, för att till exempel lyfta fram ett särskilt verk skrivs dessa med kursiv stil. Detta gäller titlar på böcker, rapporter, webbplatser och andra fristående verk. Hur skriver man titel i en text? Titlar på tidningar, böcker, filmer, musikverk, utställningar etc. kan i löpande text markeras med citattecken eller kursiv. Det gäller framför allt där gränsen mellan titel och omgivande löptext annars skulle bli otydlig. Om det tydligt framgår vad som är titel är särskild markering onödig.

Med hänsyn till detta, hur gör man ett enkelt citattecken?

AltGr+shift+B ger enkelt ('). För vänsterställda citattecken (" respektive ') byts B ut mot V i kombinationerna. Macintosh: Tryck på tangenterna alternativ+skift+M, eller alternativ+skift+2. Windows: Håll ned Alt-tangenten och skriv 0148 på det numeriska tangentbordet. Hur man skriver en källa? Källorna skrivs i alfabetisk ordning enligt författarens efternamn. Läsaren måste kunna hitta källan i källförteckningen utgående från namnet som anges i texten. Därför måste källhänvisningen i texten börja på exakt samma sätt som i källförteckningen.

Hur refererar man i löpande text Oxford?

Källhänvisningar är en hänvisning till en källa i den löpande texten. I Oxfordsystemet, som också kallas (fot-)notsystemet, består källhänvisningen normalt av en upphöjd siffra efter meningen (kallas not) och en fotnot längst ner på sidan i form av en siffra som följs av förklarande text eller en källhänvisning. Med hänsyn till detta, hur refererar man till flera författare i löpande text?

Om du hänvisar till flera författare i löpande text kan du använda följande format: (Author1 et al. year).

Hur refererar man till en hemsida i löpande text?

Det finns några olika sätt att referera till en webbplats i löpande text. Ett sätt är att helt enkelt inkludera webbplatsens adress, eller URL, i texten. Du kan till exempel säga: "Du kan hitta mer information om det här ämnet på webbplatsen www.example.com". Ett annat sätt att hänvisa till en webbplats i löpande text är att inkludera en länk till webbplatsen. För att skapa en länk omsluter du webbplatsens adress inom hakparenteser, så här: . När någon klickar på länken kommer han eller hon till webbplatsen.

By Ikkela

Vilken iPhone ska man köpa 2021? :: Måste man göra inventering?
Användbara länkar