Hem > H > Hur Citerar Man Inom Ett Citat?

Hur citerar man inom ett citat?

Citeras någon inuti ett citat så används apostrof runt det andra citatet. Till exempel: Domaren satte på sig läsglasögonen och läste högt: ”I förhören har vittnet uppgett 'att flera män rörde sig runt banken '. Att det skulle röra sig om en ensam gärningsman är därför uteslutet.”

Läs mer

Med hänsyn till detta, hur skriver man citat exempel?

Ett citat bör dessutom infogas på ett harmoniskt sätt i den omgivande texten. Ett kort citat (mindre än ett par rader) kan göras i den löpande texten och förses då med citationstecken och en referens med sidhänvisning. Hur översätta citat? Om man ändå vill gå vidare med en översättning av citatet måste man göra tydligt att det är ens egen översättning. Det gör man i parentesen: (Författare, 2007, s. 126, min översättning). Oftast är det bättre att istället parafrasera, alltså skriva citatets andemening med sina egna ord.

Hur förkorta citat?

Förkorta citat

Du kan använda tecknet /.../ eller [...] för att förkorta ett citat.
Dessutom, hur gör man ett enkelt citattecken? AltGr+shift+B ger enkelt ('). För vänsterställda citattecken (" respektive ') byts B ut mot V i kombinationerna. Macintosh: Tryck på tangenterna alternativ+skift+M, eller alternativ+skift+2. Windows: Håll ned Alt-tangenten och skriv 0148 på det numeriska tangentbordet.

Vilket är det korrekta sättet att markera citat?

"Citattecken" eller "citationstecken" är tecknen ( " " ) man använder för att markera en direkt kommunikation eller citat, för att markera ord och för att visa att ord har en annan betydelse än den vanliga. Hur skriva citat i löpande text? Vid korta citat skriver du citattecken ("...") runt orden du citerar och citatet införlivas i den löpande texten. Inkludera sidnummer i textciteringen.

Hur skriver man citat från intervju?

ett citat ur någon intervju – markera då detta med citationstecken eller kursivera. Intervjusvar och andra direkta citat kan man skriva ner så som de sägs, men det ska framgå att det är ett citat. Tänk på stavningen! Använd stavningsprogram på datorn om du är osäker – eller (faktiskt ännu bättre!) Följaktligen, hur skriver man referenser i löpande text?

Det finns olika sätt att skriva referenser i text, beroende på vilket system man följer. Vanligast är att ange författare, år och sidnummer i parentes efter den aktuella textpassagen, t.ex. (Andersson, 2015, s. 23). I APA-systemet anger man istället författare och år i texten och lägger sedan till sidnumret i parentes efter, t.ex. Andersson (2015) visar att... Då detta kan vara lite förvirrande för läsaren är det ofta bättre att ange alla referensuppgifter i parentes direkt efter textpassagen.

Dessutom, hur citerar man enligt harvard?

Det finns två olika sätt att citera enligt Harvard: inne i texten och i en litteraturlista.
Inne i texten citeras källorna genom att man använder författarens efternamn och årtalet för publikationen, t ex (Andersson 2012). Om man citerar en källa som redan citerats tidigare använder man bara författarens efternamn och årtalet, t ex (Andersson 2012, s. 10).
I litteraturlistan anger man alla de källor man har använt i texten. Källorna listas i alfabetisk ordning efter författarens efternamn. Om källan är en bok anger man författarens efternamn, förnamn, årtalet för publikationen och sidnumret för citatet, t ex:
Andersson, Anna (2012). Citering enligt Harvard. Lund: Studentlitteratur.
Andersson, Anna (2012). Citering enligt Harvard. Lund: Studentlitteratur. s. 10.

By Maiga

Hur man citerar en artikel? :: Hur hänvisar man till en bild?
Användbara länkar