Hem > H > Hur Citerar Man En Person?

Hur citerar man en person?

Du ska återge varje tecken just som det står i originalet. Däremot finns det inga regler för hur mycket eller hur litet du får citera: ett ord, en mening, ett helt stycke eller flera stycken. Antingen väver du in citatet i din text eller så gör du ett blockcitat. Kom ihåg att ange sidan i verket när du citerar.

Läs mer

Hur skriver man ett citat i ett citat?

Kort citat

Skriv dubbla citattecken runt hela citatet och enkla citattecken runt citatet inuti citatet: Bliese et al.
Man kan också fråga kan man översätta ett citat? Väljer man att använda citatet ska man helst låta det vara som det är och inte översätta det. Översätter man så är det ju inte längre ett citat. Om man ändå vill gå vidare med en översättning av citatet måste man göra tydligt att det är ens egen översättning.

Hur skriver man citat i löpande text?

Ett citat bör dessutom infogas på ett harmoniskt sätt i den omgivande texten. Ett kort citat (mindre än ett par rader) kan göras i den löpande texten och förses då med citationstecken och en referens med sidhänvisning. Därefter, hur citerar man mitt i en mening? Det är viktigt att citera korrekt. Tänk därför på följande:

Sätt ut citationstecken kring det som ska citeras. Börjar citatet mitt i en mening markeras det med tre punkter före själva citatet "...text."

Hur gör man ett enkelt citattecken?

AltGr+shift+B ger enkelt ('). För vänsterställda citattecken (" respektive ') byts B ut mot V i kombinationerna. Macintosh: Tryck på tangenterna alternativ+skift+M, eller alternativ+skift+2. Windows: Håll ned Alt-tangenten och skriv 0148 på det numeriska tangentbordet. Man kan också fråga hur förkortar man ett citat? Förkorta citat

Du kan använda tecknet /.../ eller [...] för att förkorta ett citat.

Dessutom, kan man ha ett citat i ett citat?

Hur skriver man när man har ett citat som ingår i ett annat citat? Svar: När ett citat i löpande text innehåller ett annat citat omges det inre citatet med enkla citattecken (apostrofer) och det yttre med dubbla. Normalt försöker man undvika konstruktioner där enkelt citattecken omedelbart följs av dubbelt citattecken. Följaktligen, hur skriver man citattecken?

De flesta skriver anförande tecken med citationstecken ("), men det finns också andra alternativ. Om du skriver för en allmän publik, är det bäst att använda citationstecken. Men om du skriver för en mer teknisk publik kan det vara bättre att använda andra tecken, såsom de snedstreckade tecknen (/).

Med detta i åtanke, Är ett citat?

Det beror på vad man menar med "ett citat". Om man menar att det är en mening eller en grupp av meningar som någon annan person har sagt eller skrivit, och som man citerar för att visa att det är deras åsikt eller tanke, då ja, det är ett citat. Men om man menar att det är en kortare text som man skriver själv, som innehåller en mening eller en grupp av meningar som någon annan person har sagt eller skrivit, och som man citerar för att visa att det är deras åsikt eller tanke, då nej, det är inte ett citat.

By Mandler Riexinger

Vad är maxpris? :: Hur refererar man till bilder i PowerPoint?
Användbara länkar