Hem > H > Hur Gör Man När Man Citerar?

Hur gör man när man citerar?

Du ska återge varje tecken just som det står i originalet. Däremot finns det inga regler för hur mycket eller hur litet du får citera: ett ord, en mening, ett helt stycke eller flera stycken. Antingen väver du in citatet i din text eller så gör du ett blockcitat. Kom ihåg att ange sidan i verket när du citerar.

Läs mer

Man kan också fråga när ska man använda citat?

Citattecken används i första hand för att återge citat eller repliker. Men det används även för att markera ironi – eller blir feltolkat som ironi. Citattecken är ett av de skiljetecken som ofta används felaktigt. I sin vanligaste användning är användningen oftast korrekt: vid citat eller för att återge repliker. Hur mycket indrag vid citat? Indrag vid längre citat

  • Markera det stycke som är citatet.
  • Gå in på fliken Sidlayout.
  • Ungefär mitt på sidan finns gruppen Stycke. Vid Indrag Vänster ökar du med pilarna till så mycket indrag som du önskar. Texten flyttas under tiden, så du kan se att det ser snyggt ut. Cirka 1 cm brukar vara bra. Klart.

Hur refererar man till ett citat?

Källhänvisningen placeras i omedelbar anslutning till citatet. Citat ska alltid förses med sidhänvisning om källan har paginering. Tabeller, figurer och bilder som härstammar från en annan källa är citat och ska därför förses med källhänvisning. Samma regler gäller för elektroniskt material. Man kan också fråga hur skriver man citat från intervju? ett citat ur någon intervju – markera då detta med citationstecken eller kursivera. Intervjusvar och andra direkta citat kan man skriva ner så som de sägs, men det ska framgå att det är ett citat. Tänk på stavningen! Använd stavningsprogram på datorn om du är osäker – eller (faktiskt ännu bättre!)

Hur gör man ett enkelt citattecken?

AltGr+shift+B ger enkelt ('). För vänsterställda citattecken (" respektive ') byts B ut mot V i kombinationerna. Macintosh: Tryck på tangenterna alternativ+skift+M, eller alternativ+skift+2. Windows: Håll ned Alt-tangenten och skriv 0148 på det numeriska tangentbordet. Med hänsyn till detta, hur citerar man en del av en mening? Om du citerar något men vill utelämna delar av originaltexten använder du dig av uteslutningstecken (ellipser) som består av tre punkter med mellanslag mellan varje punkt (. . .). Använd ett mellanslag mellan sista bokstaven och uteslutningstecknen.

Därefter, i vilka situationer kan man använda citat?

Ett citat är ett exakt återgivande av vad någon har sagt eller skrivit, till skillnad från ett referat, som är ett återgivande med andra formuleringar. Citat förekommer både inom forskning och i konstnärliga verk. Inom klassisk musik motsvaras citat av en inflätad melodi från något annat musikstycke. Och en annan fråga, hur vet man att det är ett citat?

Ett sätt att se om något är ett citat är att leta efter citattecken runt texten. Ett annat sätt att se om något är ett citat är att leta efter en text som anger vem som har sagt citatet. Det kan till exempel stå "John Doe said" före citatet.

När ska man ha kursiv text?

Kursiv stil används oftast för att betona vissa ord eller fraser, eller för att ange att ett ord eller en fras är på ett främmande språk. Kursiv stil kan också användas för att ange titlar på konstverk eller litteratur, eller för att beteckna vissa tankar eller idéer.

By Jonathan Arntson

Får man publicera bilder på människor utan deras samtycke? :: Vilka bibliotek är anslutna till Cineasterna?
Användbara länkar