Hem > H > Hur Man Citerar En Artikel?

Hur man citerar en artikel?

Referensen inleds med artikelns författare följt av år och titel. Om författaren är okänd används artikelns titel som huvuduppslag. Därefter följer information om tidskriftens titel, volym och på vilka sidor artikeln finns. Tidskriftens titel ska skrivas med kursiv stil.

Läs mer

Man kan också fråga hur mycket indrag vid citat?

Indrag vid längre citat

  • Markera det stycke som är citatet.
  • Gå in på fliken Sidlayout.
  • Ungefär mitt på sidan finns gruppen Stycke. Vid Indrag Vänster ökar du med pilarna till så mycket indrag som du önskar. Texten flyttas under tiden, så du kan se att det ser snyggt ut. Cirka 1 cm brukar vara bra. Klart.
Med hänsyn till detta, får man ändra i citat? Grundregeln är att man inte ska ändra någonting i ett direkt citat. Om man dock till exempel för tydlighetens skull inuti ett citat vill ersätta till exempel ett pronomen med personens riktiga namn, ska ändringen markeras inom hakparentes efter det ändrade ordet eller uttrycket.

I vilka situationer kan man använda citat?

Ett citat är ett exakt återgivande av vad någon har sagt eller skrivit, till skillnad från ett referat, som är ett återgivande med andra formuleringar. Citat förekommer både inom forskning och i konstnärliga verk. Inom klassisk musik motsvaras citat av en inflätad melodi från något annat musikstycke. Vad skriver man efter ett citat? Citat, tre punkter och hakparenteser

Tre punkter markerar utelämnad text i ett citat. De skrivs inom hakparentes, med mellanrum före och efter hakparentesen: "Rådet ämnade vidta flera åtgärder [...] men avstod till slut."

Därmed, hur gör man ett plustecken på datorn?

Om lysdioden på tangentbordet lyser är Num Lock aktiverat. Om så inte är fallet trycker du på Num Lock. Skriv det första talet i beräkningen med det numeriska tangentbordet. Tryck på + om du vill addera, - om du vill subtrahera, * om du vill multiplicera eller / om du vill dividera. Och en annan fråga, hur gör man ett hashtag på tangentbord? På tangentbordet skriver du detta "tecken" genom att hålla ner Alt-tangenten och slå koden 0160.

På motsvarande sätt, kan inte skriva citattecken?

Kan inte skriva citattecken i Windows 10 (fix)

  • Fix 1 – Ta bort alla tangentbordslayouter utom US QWERTY.
  • Fix 2 – Ta bort och installera om det amerikanska tangentbordet.
  • Fix 2-Använd tangentbordet på skärmen.
  • Fix 3 – Skapa och använd ett nytt lokalt konto.
  • Fix 4 – Avinstallera alla snabbtangentprogram.
När används Situationstecken?

Situationsanvisningar används för att ange hur man ska gå vidare i en viss situation. De anger inte bara vilket steg som ska tas, utan också varför det är nödvändigt. Vid en vägkorsning är det till exempel ofta anvisningar som talar om vilket håll man ska svänga.

På motsvarande sätt, när ska man ha kursiv text?

Italics är ett annat sätt att framhäva text och används för att betona vissa ord eller meningar. Italics kan också användas för att skapa kontrast i texten, till exempel genom att framhäva ett ord eller en mening som är viktig för textens innebörd.

By Hotchkiss

Vad finns det för skillnader mellan Wikipedia och Nationalencyklopedin? :: Hur citerar man inom ett citat?
Användbara länkar