Hem > V > Vad Finns Det För Skillnader Mellan Wikipedia Och Nationalencyklopedin?

Vad finns det för skillnader mellan Wikipedia och Nationalencyklopedin?

En forskningsstudie som analyserar HUR man kan jämföra uppslagsverken NE och Wikipedia. Och sedan jämför 150 ord. Wikipedia är den klart mest användbara tjänsten och Wikipedia är mer tillförlitlig än NE.

Läs mer

Vem finansierar Wikipedia?

Hur finansieras Wikimedia Foundation? Wikimedia Foundation finansieras främst genom bidrag från miljontals människor runt om i världen. Den genomsnittliga gåvan motsvarar cirka 125 svenska kronor, och vi är tacksamma för att så många människor värderar Wikipedia och vill slå vakt om dess framtid. Vad är en källförteckningen? Källförteckningen eller referenslistan placeras sist i dokumentet men före eventuella bilagor. Referenserna ska sorteras i alfabetisk följd. I referenserna skall det finnas tillräcklig information för att din läsare enkelt skall kunna hitta de dokument du har använt i ditt arbete.

Vad är referat och Citatteknik?

referat- och citatteknik. Syftet med att använda källor är att visa att du känner till den tidigare forskning som gjorts inom det ämnesområde du skriver om. Källornas funktion är bland annat att utgöra en utgångspunkt för det du skriver och fungera som stöd för dina resonemang. Kan refereras till? Hur används ordet referera till?

  • – Barnen har djuren att referera till.
  • -Barnen har djuren att referera till.
  • Referenser kan referera till andra referenser.
  • Händelsen kan referera till slaget vid Svolder.
  • Interception kan även referera till mängden intercept.
  • Dock kan högtalare även referera till elementet.

Är Wikipedia ett företag?

Wikimedia Foundation, som driver Wikipedia och flera andra stora sajter, är en ideell, allmännyttig organisation. Är Wikipedia ett uppslagsverk? Wikipedia är ett uppslagsverk, men inget vanligt uppslagsverk.

På motsvarande sätt, vart kommer wikipedia ifrån?

Wikipedia lanserades den 15 januari 2001 av Jimmy Wales och Larry Sanger, ursprungligen i en engelskspråkig version, och är det mest besökta uppslagsverket på internet. Svenskspråkiga Wikipedia startades den . Dessutom, hur får ni använda artiklar som ni hittar på wikipedia varför får ni använda materialet?

Wikipedia är en encyklopedi som är skriven av frivilliga användare. Det finns inga kostnader för att använda Wikipedia eller dess innehåll. En anledning till detta är att Wikipedia har en licens som gör det möjligt för användare att använda och modifiera innehållet. licensen gör också innehållet tillgängligt för allmänheten.

Man kan också fråga kan man skriva om sig själv på wikipedia?

Det är möjligt att skriva en artikel om sig själv på Wikipedia, men det är inte rekommenderat eftersom det kan uppfattas som självpromotion. Dessutom måste all information i en Wikipedia-artikel vara korrekt och verifierbar, och det kan vara svårt att uppfylla dessa krav när man skriver om sig själv.

By Darlene

Kan man skriva om sig själv på Wikipedia? :: Hur man citerar en artikel?
Användbara länkar