Hem > K > Kan Man Skriva Om Sig Själv På Wikipedia?

Kan man skriva om sig själv på Wikipedia?

Wikipedia rekommenderar att man inte skriver om sig själv, men alla är ändå välkomna att korrigera felaktigheter om sig själva, radera information som saknar källor samt att radera förtal.

Läs mer

Hur uppdaterar man Wikipedia?

Innehåll

  1. 1.1 1. Gå till den sida du vill redigera.
  2. 1.2 2. Klicka på fliken "Redigera" eller "Redigera wikitext"
  3. 1.3 3. Ändra texten.
  4. 1.4 4. När du har redigerat färdigt: klicka på knappen "Publicera ändringar"
På motsvarande sätt, hur ska en källhänvisning se ut? Källhänvisning är en hänvisning till en källa i den löpande texten. I denna variant av Harvardstilen består källhänvisningen av författarens efternamn följt av utgivningsår och sidnummer. Observera att det finns andra varianter där sidnummer inte anges.

Man kan också fråga vilken ordning källförteckning?

Källförteckningen ställs upp i alfabetisk ordning och ser olika ut beroende på om du har använt en bok, en Internetsida, en tidningsartikel, en muntlig källa, ett uppslagsverk, en broschyr och så vidare. Källorna ser också olika ut beroende på hur många författare en källa har. Hur Källhänvisar man till en artikel? Du skriver författarnas namn i samma ordning som på artikeln. Före den sista författarens efternamn skriver du ett &-tecken. Artikelns publiceringsår. Artikelns titel ska inte kursiveras.

Är Wikipedia en fristående källa?

Svar: Ja, eftersom Wikipedia ligger under en fri licens. Därefter, vem finansierar wikipedia? Hur finansieras Wikimedia Foundation? Wikimedia Foundation finansieras främst genom bidrag från miljontals människor runt om i världen. Den genomsnittliga gåvan motsvarar cirka 125 svenska kronor, och vi är tacksamma för att så många människor värderar Wikipedia och vill slå vakt om dess framtid.

Vem är Jimmy Wales och Larry Sanger?

Lawrence Mark "Larry" Sanger, född 16 juli 1968 i Bellevue, Washington, grundade Wikipedia den 15 januari 2001 tillsammans med Jimmy Wales. Man kan också fråga hur kvalitetsbedöma artiklar på wikipedia?

Den tekniska frågan "One might also ask how to assess the quality of articles on wikipedia?" kan man översätta till "Man kan också fråga hur man bedömer kvaliteten på artiklar på wikipedia?".
Det finns ett antal sätt att bedöma kvaliteten på artiklar på wikipedia. Ett sätt är att titta på hur artiklarna har rankats av användare. Wikipedia har en sida som heter "Quality of articles" (https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Quality_of_articles), där man kan se en lista över artiklar som har rankats från A (högsta kvalitet) till F (lägsta kvalitet).
En annan metod för att bedöma kvaliteten på artiklar är att titta på hur många användare som har redigerat artiklarna. Ju fler användare som har redigerat en artikel, desto högre kvalitet brukar artikeln ha. Man kan också titta på hur ofta artiklarna har redigerats. Ju oftare en artikel har redigerats, desto mindre sannolikt är det att artikeln innehåller felaktig information.

Med tanke på detta, hur diskuterar man källor?

Det finns ingen enda korrekt metod för att diskutera källor, eftersom detta beror på kontexten och vad man vill få ut av diskussionen. Men det finns några allmänna råd man kan följa:
• Se till att alla har en god förståelse av vad källorna innehåller. Detta innebär att man bör förklara vad källorna handlar om och varför de är relevanta för ämnet.
• Fråga andra om deras åsikter och perspektiv på källorna. Detta öppnar upp för en mer genomgående diskussion och gör det möjligt att jämföra olika perspektiv.
• Se till att alla får möjlighet att delta i diskussionen. Detta innebär att man bör undvika att prata över andra eller att dominera diskussionen.
• Lyssna noggrant på vad andra har att säga och försök att förstå deras argument. Detta gör det möjligt att komma på gemensamma lösningar eller att hitta nya idéer.
• Var öppen för att ändra din egen åsikt efter en diskussion. Detta innebär att man inte ska vara fastsatt i sina egna tankar

By Marie-Jeanne

Hur refererar man till bilder i PowerPoint? :: Vad finns det för skillnader mellan Wikipedia och Nationalencyklopedin?
Användbara länkar