Hem > V > Vad Behöver Man En Router Till?

Vad behöver man en router till?

En router är egentligen en egen dator med processor och minne och har till uppgift att sortera s.k. "datapaket" som kommer in, och skicka de vidare till rätt mottagare. Det är routern som gör att du kan koppla upp dig mot internet på din dator etc.

Läs mer

Hur fungerar gästnätverk?

Genom att sätta upp ett gästnätverk kan du låta besökare i ditt hem ansluta till nätet via ditt trådlösa nätverk, men utan att de kommer åt några av de enheter som är anslutna till ditt hemnätverk. Precis som med ditt vanliga nätverk bör gästnätverk få ett eget SSID, WPA2-kryptering och ha ett separat lösenord. Med tanke på detta, måste man ha ett modem till en router? Förutom en router behöver du också ett modem för att kunna dela det mobila bredbandet. En ny router har ofta ett inbyggt modem medan äldre varianter inte har det. Om din router inte har ett inbyggt modem måste du skaffa ett externt USB-modem som du stoppar in i routern.

Dessutom, kan man använda internet utan router?

Med hjälp av Wifi Direct kan du ansluta dina enheter till varandra utan behov ett nätverk. Wifi Direct är en standard som gör att wifi-enheter kan sammankopplas med varandra utan behov av en mellanliggande trådlös åtkomstpunkt eller router. Vad kan man göra med en router? Enkelt sett så är det en apparat som gör internet tillgängligt för alla prylar du kan koppla upp. Mobiltelefon, tv, surfplatta, dator, listan kan göras lång. När du har en router så kan alla de här tekniska apparaterna ansluta till internet via wifi eller kabel.

På motsvarande sätt, vad är skillnaden mellan wifi och router?

Ett modem och en router är två separata prylar. Medan modemet ansluter datorn till internet gör routern att flera enheter kan samsas om samma internetanslutning. Hur skyddar man sin router? Här är några enkla åtgärder du kan vidta för att skydda ditt trådlösa nätverk och din router:

  1. Undvik att använda det förinställda lösenordet.
  2. Låt inte din trådlösa enhet basunera ut sin existens.
  3. Ändra enhetens SSID-namn.
  4. Kryptera dina data.
  5. Skydda dig mot skadlig programvara och internetattacker.

Med detta i åtanke, hur kan jag se om någon använder mitt trådlösa nätverk?

I Google Wifi-appen

  1. Öppna Google Wifi-appen .
  2. Tryck på Enheter. Siffrorna bredvid Enheter visar den totala internettrafiken (via WAN) till och från nätverket.
  3. Tryck på en enhet och en flik om du vill se mer information. Användning: Hur mycket data enheten har förbrukat under den valda tidsperioden.
Därefter, hur hittar man wpa nyckel?

Det finns några sätt att hitta WPA-nyckeln för ett trådlöst nätverk. Ett sätt är att använda ett program som AirCrack-ng för att knäcka nyckeln från ett fångat handshake. Ett annat sätt är att använda ett program som Reaver för att med hjälp av brute force få fram nyckeln från routern.

När behövs modem?

Ett modem behövs när du vill ansluta till internet via en telefonlinje. Modemet omvandlar de digitala signalerna som datorn använder till analoga signaler som kan skickas via telefonlinjen.

By Vig Crenshaw

Kan man koppla mobilt bredband till router? :: Hur använder man en iPad?
Användbara länkar