Hem > V > Vad Kan Man Göra Med En Router?

Vad kan man göra med en router?

Enkelt sett så är det en apparat som gör internet tillgängligt för alla prylar du kan koppla upp. Mobiltelefon, tv, surfplatta, dator, listan kan göras lång. När du har en router så kan alla de här tekniska apparaterna ansluta till internet via wifi eller kabel.

Läs mer

Och en annan fråga, vad är skillnaden mellan wlan och lan?

LAN (Local Area Network) kopplar samman datorer som är i närheten av varandra, som ett kontor, en skola eller ett hem. WAN (Wide Area Network) däremot ansluter flera lokala nätverk över ett större geografiskt område, som en hel stad eller ett land. Dessutom, vad betyder wlan på en router? Inledning trådlöst nätverk

I hemnätverk finns vanligtvis en trådlös anslutningsmöjlighet. Den kallas wifi eller WLAN (Wireless Local Area Network) och använder radiovågor på 2,4 GHz- eller 5 GHz-bandet.

Följaktligen, måste man ha både modem och router?

Förutom en router behöver du också ett modem för att kunna dela det mobila bredbandet. En ny router har ofta ett inbyggt modem medan äldre varianter inte har det. Om din router inte har ett inbyggt modem måste du skaffa ett externt USB-modem som du stoppar in i routern. Varför måste jag ha en router? Det är en unik sifferkombination som identifierar din dator på nätverket till exempel Internet. Varför behöver jag en router? Eftersom de flesta bredbandsleverantörer endast delar ut en IP-adress per hushåll, behöver du en router när du har flera datorer i ditt hem och vill att samtliga ska kunna använda Internet.

Dessutom, vad är skillnaden mellan wifi och router?

Modemet har till skillnad från routern ingen filtrering eller brandvägg och därför kan eventuella angripare inte stoppas med ett modem och du måste därför skydda ditt nätverk med annan hårdvara. Dessutom, var ska nätverkskabeln sitta i routern? Om du vill surfa trådlöst via WiFi räcker det med en mellan fiberuttaget och routern. Koppla nätverkskabeln mellan ditt fiberuttag i väggen och den port på routern som är märkt "WAN" på routern (A).

Med tanke på detta, vad behövs för att lana?

LAN är en förkortning för "local area network", och betyder helt enkelt att två eller flera spelare möts för att spela tillsammans på ett lokalt nätverk. För att arrangera ett LAN behöver man med andra ord varken Elmia i Jönköping, eller flera hundra spelare för att det ska bli lyckat. Dessutom, hur man sätter på wifi?

Det första du måste göra är att kontrollera om din dator har ett trådlöst nätverkskort. Om så är fallet måste du se till att kortet är korrekt installerat och att drivrutinen är uppdaterad. Om så inte är fallet måste du installera ett trådlöst nätverkskort.
När du har bekräftat att din dator har ett trådlöst nätverkskort är nästa steg att hitta en trådlös router. Routern kommer att sända ut en signal som din dator kan ta emot. När du har hittat routern måste du ansluta till den.
Processen för att ansluta till en trådlös router varierar beroende på routerns märke och modell. Den allmänna processen är dock att du skriver in routerns IP-adress i datorns webbläsare. Då visas routerns konfigurationssida.
På routerns konfigurationssida måste du hitta avsnittet som handlar om trådlösa inställningar. Här måste du aktivera den trådlösa funktionen och ange SSID (namn) för det trådlösa nätverket. När du har sparat ändringarna bör din dator kunna fånga upp den trådlösa signalen och ansluta till internet.

Vad är skillnaden mellan WiFi och Bluetooth?

WiFi och Bluetooth är båda trådlösa tekniker som gör det möjligt för enheter att kommunicera med varandra. Den största skillnaden mellan WiFi och Bluetooth är att WiFi används för dataöverföring med hög hastighet, medan Bluetooth används för dataöverföring med lägre hastighet.

By Ermin

Hur packar man upp en ZIP-fil? :: Hur får man en aktiveringskod?
Användbara länkar