Hem > V > Vilken Myndighet Utfärdar Färdskrivarkort För Digitala Färdskrivare?

Vilken myndighet utfärdar färdskrivarkort för digitala färdskrivare?

EG:s regelverk uppställer krav på att mekaniska färdskrivare i lastbilar och bussar efterhand skall ersättas med digitala. Dessa nya färdskrivare förutsätter för sin användning särskilda färdskrivarkort med Vägverket som utfärdande myndighet.

Läs mer

Vad är plombering av färdskrivare?

Ett av kraven är att en ackrediterad verkstad ska installera och plombera färdskrivaren innan fordonet används för transport på väg. Kraven omfattas av bestämmelserna i EG förordning nr 561/2006. För att fortsatt uppfylla kraven ska en ackrediterad verkstad utföra en periodisk kontroll av färdskrivaren. Och en annan fråga, måste man ha färdskrivare när man kör privat? Om du kör privat eller i en hobbyverksamhet, så är den transporten icke-kommersiell. För att du ska vara undantagen från kör- och vilotiderna och kravet på att använda färdskrivare när du kör icke-kommersiellt får fordonet eller fordonskombinationen inte väga mer än 7,5 ton.

Vad innebär otillåten urtagning av förarkort?

Ett exempel i nutid är otillåten urtagning av förarkort som för många är obegripligt och svårtolkat. Vi anser det angeläget att straffbestämmelser införs för de nya bestämmelserna om kör- och vilotider och färdskrivare enligt förordning 2020/1054. Med detta i åtanke, hur länge får man köra i out läge? Enligt vägarbetstidslagen får man aldrig jobba längre än sex timmar utan rast. Dessutom finns ytterligare en begränsning, veckoarbetstiden, som inte får överskrida 60 timmar per vecka. kör- och vilotidsreglerna.

Med detta i åtanke, hur ofta ska färdskrivaren kopieras?

Ni ska kopiera alla uppgifter från färdskrivarna och förarkorten regelbundet. Kopieringen av uppgifter från färdskrivararna ska ske som senast inom 90 dagar och uppgifterna från förarkorten som senast inom 28 dagar från dagen för registreringen av uppgiften. Folk frågar också hur ofta måste färdskrivarens digitala information kopieras på åkeriet? Minnet i den digitala färdskrivaren är på 1 MiB. Den klarar att lagra allt under minst 1 år, vilket också är kravet på hur länge information om kör- och vilotider skall sparas. Dock rekommenderar vägverket att man kopierar ut informationen var 6:e vecka.

Hur länge ska arbetsgivaren spara informationen från ditt förarkort?

Reglerna för kör och vilotider påverkas inte av om det är en analog eller en digital färdskrivare, men hanteringen av diagramblad ersätts med att man istället ska spara data från digital färdskrivare och förarkort. Informationen ska sparas under minst 1 år, vilket alltså är samma tid som diagrambladen ska sparas. Måste man ta ut förarkort?

Ja, du måste ta ett förarkort om du vill kunna köra ett nytt fordon i USA. Ett förarkort är också känt som ett kommersiellt körkort (CDL). För att få ett CDL måste du avlägga ett skriftligt prov och ett färdighetsprov.

Hur sätter man färdskrivaren på out?

Färdskrivaren ska stängas av genom att vrida strömbrytaren till "off"-läget. Färdskrivaren kommer då att gå in i ett standby-läge och strömbelysningen kommer att slockna.

By Northey Lakhan

Hur återställer man en Mac dator? :: Hur länge måste en arbetsgivare spara de använda diagrambladen från färdskrivaren?
Användbara länkar