Hem > r > Är Ett Sjukhus En Myndighet?

Är ett sjukhus en myndighet?

Inspektion för vård och omsorg (IVO) är den myndighet som ansvarar för tillsyn över hälso- och sjukvård, socialtjänst och verksamhet enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). På sidan Om något inte fungerar i Anhörighandboken kan du läsa mer om IVO.

Läs mer

Kan man använda Wikipedia som källa?

För snabba fakta, som kan bedömas som "säkra", kan Wikipedia duga fint. Men som säker källa bör den undvikas i vetenskapliga sammanhang, i alla fall inte utan reservationer. Med tanke på detta, hur refererar man till nationalencyklopedin harvard? Har du läst en längre, signerad artikel i ett uppslagsverk skriver du författarens namn i referensen. Om författare inte anges skriver du i stället titeln på uppslagsverket i referensen.

Vad kostar Nationalencyklopedin?

Upphandlingen vanns 19 juni 1985 av förlaget Bra Böcker AB, som fick ett lån beviljat på 17 miljoner kronor av Sveriges riksdag. Tack vare god försäljning lyckades förlaget återbetala lånet helt i december 1990. Framtagningen av Nationalencyklopedin har kantats av kontroverser. Vad är NE förkortning för? NE, förkortning för Nationalencyklopedin.

Vad menas med NE?

Nationalencyklopedin, NE, allmänt uppslagsverk på vetenskaplig grund, ursprungligen utgivet i 20 band 1989–96 av Bra Böcker AB, Höganäs. Är Wikipedia ett uppslagsverk? Wikipedia är ett uppslagsverk, men inget vanligt uppslagsverk.

Följaktligen, vad menas med en resurs?

En resurs är en tillgång som behövs för att iscensätta ett projekt, skapa en produkt eller genomgå en process. Exempel på resurser är arbetskraft, tid, pengar, lokaler, naturtillgångar, råvaror, energi och kunskap. Folk frågar också vad är ett uppslag?

En spread är skillnaden mellan köp- och säljpriset för ett värdepapper eller en tillgång. Budpriset är det pris som köparna är villiga att betala för värdepappret, medan säljpriset är det pris som säljarna är villiga att sälja värdepappret. Spreaden används ofta för att mäta likviditeten i ett värdepapper.

Hur trovärdig är Wikipedia?

Wikipedia är en pålitlig källa för fakta, men det finns vissa förbehåll. För det första är Wikipedia en crowdsourced-plattform, så vem som helst kan skapa eller redigera en artikel. Detta innebär att artiklarna kanske inte är helt korrekta och kan vara partiska. För det andra är Wikipedia inte expertgranskad, vilket innebär att experter inte har granskat om informationen är korrekt. Slutligen är Wikipedia inte alltid uppdaterad, vilket innebär att den kanske inte innehåller den mest aktuella informationen. På det hela taget är Wikipedia en tillförlitlig källa, men den bör inte vara den enda källa som används för att samla in information.

By Dario Ashmin

Vad gör en kompilator C#? :: Är det bra att Multitaska?
Användbara länkar