Hem > V > Vad Påverkar Torskens Möjlighet Att Fortplanta Sig I Östersjön?

Vad påverkar torskens möjlighet att fortplanta sig i Östersjön?

Östersjötorsken behöver ha tillgång till djupa områden med goda syreförhållanden för att fortplantningen ska fungera. Därför är torskens lekområden extra känsliga för syrebrist på grund av övergödning.

Läs mer

Dessutom, hur påverkas arterna i väven om fiskart 2 ökar?

Påverkan på flera nivåer

Eftersom mängden fisk högt upp i näringskedjan är så stor har den ofta en mycket stark inverkan på de övriga delarna av näringsväven. Exempelvis kan strömming kraftigt minska mängden djurplankton i havet, vilket i sin tur leder till en ökning av djurplanktonens föda, växtplankton.
På motsvarande sätt, kan man se botten under? En sonar-enhet, eller ett ekolod, skickar ut pulserande ljudvågor ner genom vattnet. När pulserna träffar föremål så som fisk, vegetation eller botten, reflekteras de tillbaka till ytan. Ekolodet mäter hur lång tid det tar för ljudet att färdas ner, slå emot föremålet och sedan studsa tillbaka igen.

Man kan också fråga hur fungerar bottentrålning?

Så funkar bottentrålning

Alla bottentrålar har någon slags tyngder som håller trålen mot bottnen, skrämmer upp fisk och ser till så att inte fiskar eller skaldjur smiter under trålen. De har också så kallade trålbord, stålskivor, som håller upp öppningen på trålen och som plöjer djupa fåror i havsbotten.
Vad är negativt med fisk? Det kan finnas risker med att förtära fisk eftersom de ofta innehåller gifter som PCB och kvicksilver. Det finns gränser för vad som är en tillåten nivå av PCB och dioxiner. Detta är av vikt för kvinnor som är gravida eller ammande för att inte påverka fostret och barnet negativt.

Hur fiskade man förr i tiden?

Förr i tiden fiskade man ju mest med krok och vanliga drivnät. Idag använder sig fiskarna av mer invecklade redskap och fiskemetoder. Redskapen är dyra och måste skötas väl. Man fiskar med en mängd olika typer av redskap längs våra kuster. Och därefter, vilken fisk finns det mest av? Kina är det land som producerar mest sjömat, fångar mest fisk och odlar mest.

Därefter, kan fiskar fångas med?

Trål är det vanligast förekommande fiskeredskapet vid kommersiellt fiske och står mängdmässigt för merparten av världens fångster. En trål är ett strutformat/koniskt nätredskap som släpas efter en eller flera fiskebåtar (sk trålare). Och därefter, varför ska man köpa msc märkt fisk?

Marine Stewardship Council (MSC) är en internationell ideell organisation som fastställer en standard för hållbart fiske. MSC-certifierat fiske bedöms oberoende mot denna standard, och om det uppfyller kraven kan det använda MSC:s märkning för blå fisk.
MSC-standarden omfattar tre nyckelområden: fiskbeståndets hälsa, fiskets inverkan på det marina ekosystemet och förvaltningen av fisket. MSC-certifierade fisken förvaltas för att säkerställa att de kan fortsätta att ge hållbara fångster av fisk i framtiden.
MSC-märkningen för blå fisk är din försäkran om att fisken du köper har fångats på ett hållbart sätt. När du köper MSC-certifierad fisk stöder du hållbara fiskemetoder och bidrar till att skydda våra hav för framtida generationer.

Dessutom, vad står förkortningen msc för?

Förkortningen msc står för Master of Science.

By Seigel Dermody

Vad är Distansträning bra för? :: Hur fungerar trålning?
Användbara länkar