Hem > V > Vad Kostar Domän Och Webbhotell?

Vad kostar domän och webbhotell?

Det ena du behöver är en domän, det som är ditt namn, på hemsidan. Denna hemsida heter ju jämför-webbhotell.se och det är det som är domännamnet. Det andra är webbhotellet. Det kostar lite olika från leverantör till leverantör, men man kan säga att det ligger mellan 10 kronor till flera 100 kronor/månad.

Läs mer

Hur registrerar man ett domännamn i Sverige?

Så registrerar du ett domännamn

  1. Sök domännamn. Skriv in domännamnet och klicka på "Sök" för att se om det finns ledigt.
  2. Välj återförsäljare. Om adressen är ledig kan du registrera den hos en av Internetstiftelsens återförsäljare.
  3. Beställ direkt.
Måste man betala för en domän? Faktum är att otillgängliga domännamn kräver att du gör ett erbjudande till den nuvarande ägaren, vilket inte regleras av något max-pris (lasvegas.com såldes för $90 miljoner). När det gäller toppdomäner, kan du istället förvänta dig att betala allt från $0,99 upp till hundratals eller tusentals dollar.

Vad är din domän värd?

Du kan få en domän värderad – även om du inte äger den. Och om du är intresserad av att köpa en använder du vårt värderingsverktyg för att ta reda på vad den är värd och använder sedan vår domänmäklartjänst för att kontakta köparen med ett erbjudande. Var är det bäst att köpa domännamn? Loopia är också ett väldigt bra val om du ska registrera domän. De är ett väl etablerat företag och har funnits på marknaden ända sedan 90-talet! Deras priser är bara något dyrare än Egensajt, men om du har fler än 20 domäner så är fortfarande Egensajt med deras mängdrabatt totalt värt det.

Vad kostar en webbyrå?

Hemsida pris: 4900- 6900 kr. Det finns en mängd webbyråer som erbjuder standardhemsidor i denna prisklass. En hemsida i denna prisklass ger dig 4-5 undersidor, relativt enkel design och grafisk profil samt låg grad av anpassning och unik design. Vad kostar webbhotell per år? Driftkostnader för hemsidan – när du köper en hemsida så förekommer även löpande kostnader som till exempel hosting, vilket i de flesta fall kostar mellan 79 – 149 kr/månad. Det kan förstås kosta mycket mer beroende på val av leverantör och prestanda. Domännamnet går på ungefär 130 kr/namn och år.

Följaktligen, vad kostar en hemsida 2021?

En bra hemsida kostar enligt oss mellan 15 - 25 000 kr. Sen spelar det självklart roll vad man ska ha hemsidan till. En mer avancerad hemsida som kräver specialfunktioner kommer att kosta mer. Men är du ute efter en enklare hemsida för tjänster eller produkter ska hemsidan inte kosta en förmögenhet. Hur köper man en webbadress?

För att köpa en webbadress måste du först välja en webbhotellleverantör. När du har valt en webbhotellleverantör måste du välja ett domännamn. När du har valt ett domännamn måste du välja en webbhotellsplan. När du har valt en webbhotellsplan måste du ange dina faktureringsuppgifter. När du har angett dina faktureringsuppgifter kan du välja betalningsmetod. När du har valt betalningsmetod kan du slutföra köpet av din webbadress.

Med detta i åtanke, vem äger en webbadress?

URL:er ägs av den enhet som kontrollerar det domännamn som är kopplat till URL:en. Till exempel ägs URL:n www.example.com av den enhet som kontrollerar domännamnet example.com.

By Giesser Cousnard

Kan ett aktiebolag ha ett ideellt syfte? :: Är LinkedIn gratis?
Användbara länkar