Hem > H > Hur Mycket Kostar Att Ha En Domän?

Hur mycket kostar att ha en domän?

DomäntypRegistreringÖverlåtelse
.NU.NU 159,00 kr.NU 199,00 kr 3
.IO.IO 489,00 kr.IO 199,00 kr
.GRAPHICS.GRAPHICS 309,00 kr.GRAPHICS 199,00 kr
.SHOP.SHOP 369,00 kr.SHOP 199,00 kr 3

Läs mer

Måste man betala för en domän?

Faktum är att otillgängliga domännamn kräver att du gör ett erbjudande till den nuvarande ägaren, vilket inte regleras av något max-pris (lasvegas.com såldes för $90 miljoner). När det gäller toppdomäner, kan du istället förvänta dig att betala allt från $0,99 upp till hundratals eller tusentals dollar. Hur kan man köpa en domän? Så registrerar du ett domännamn

  1. Sök domännamn. Skriv in domännamnet och klicka på "Sök" för att se om det finns ledigt.
  2. Välj återförsäljare. Om adressen är ledig kan du registrera den hos en av Internetstiftelsens återförsäljare.
  3. Beställ direkt.

Och en annan fråga, var är det bäst att köpa domännamn?

Loopia är också ett väldigt bra val om du ska registrera domän. De är ett väl etablerat företag och har funnits på marknaden ända sedan 90-talet! Deras priser är bara något dyrare än Egensajt, men om du har fler än 20 domäner så är fortfarande Egensajt med deras mängdrabatt totalt värt det. Vad kostar domän och webbhotell? Det ena du behöver är en domän, det som är ditt namn, på hemsidan. Denna hemsida heter ju jämför-webbhotell.se och det är det som är domännamnet. Det andra är webbhotellet. Det kostar lite olika från leverantör till leverantör, men man kan säga att det ligger mellan 10 kronor till flera 100 kronor/månad.

Vad kostar Loopia?

Den årliga avgiften för Privatpaketet är 1 335 kr inkl moms, för Företagspaketet 2 670 kr inkl moms och för Företagspaketet Plus 5 970 kr inkl moms. Priset gäller vid fakturering var tolfte månad. Vad ska man ha en domän till? Domäner, eller domännamn som de också kallas, använder bland annat bloggare, webbshoppar och webbplatser. Kort och gott är det adressen till din webbplats, uppbyggnaden av din webbadress. Om du till exempel bloggar på blogg.se så blir du tilldelad en så kallad subdomän, som kan se ut så här: dittbloggnamn.blogg.se.

Följaktligen, hur värderar man en domän?

Värdet av ett domännamn kan variera kraftigt. Det avgörs förstås av självklara saker som själva namnet i sig, hur lätt det är att komma ihåg exempelvis, men också av faktorer som inlänkar, rankning och under vilken toppdomän namnet är registrerat. En com-domän värderas generellt högre än en se-domän, till exempel. Man kan också fråga vad har man domännamn till?

En domän är en unik adress på internet som är associerad med en webbsida. En webbplats kan ha flera domäner för olika ändamål. Domäner används för att göra det enklare för människor att hitta och komma åt en webbplats. Domäner är unika och kan inte användas av någon annan.

Hur säljer man ett domännamn?

Det finns flera sätt att sälja ett domännamn. Man kan antingen sälja det direkt till en köpare, via en domänhandlare eller på en domänauktion.
För att sälja ett domännamn direkt till en köpare behöver man först hitta en köpare som är intresserad av just det domännamnet. Detta kan man göra på olika sätt, till exempel genom att annonsera det på domänhandelssidor eller domänauktionssidor, eller genom att kontakta företag och privatpersoner som man tror skulle vara intresserade av att köpa domännamnet. När man har hittat en köpare så skriver man ett köpeavtal med köparen som reglerar villkoren för köpet, och betalningen sker vanligtvis via banköverföring.
Det andra alternativet är att sälja domännamnet via en domänhandlare. Då skapar man en annons på handlarens webbplats där man anger det domännamn man vill sälja, och handlaren tar sedan hand om förmedlingen av köpet. Man behöver alltså inte själv hitta en köpare, utan lämnar det uppdraget till handlaren. Då handlaren tar en provision f

By Lowell

Var sälja domännamn? :: Hur mycket kostar en dator som man kan spela på?
Användbara länkar