Hem > H > Hur Mycket Kostar En Dator Som Man Kan Spela På?

Hur mycket kostar en dator som man kan spela på?

En speldator kostar i genomsnitt mellan 8 000 och 12 000 kronor. Billigare speldatorer fungerar i regel med grafikinställningar som erbjuder en lägre detaljnivå och upplösning, medan speldatorer i prestandasegmentet erbjuder en högre detaljnivå samt mer högupplöst grafikprestanda.

Läs mer

Vad kostar det att ha en dator igång?

Runt 1 500 kronor om året

Det förbrukar enligt beräkningarna 511 kWh per år. Om vi antar att elpriset ligger på cirka 3 kronor så ger det en årlig datorelräkning på 1 533 kronor om datorn är påslagen fyra timmar varje dag. Omräknat motsvarar det 4,2 kronor om dagen.
Hur mycket kostar det att bygga en egen dator? Ovan ser du de delar du behöver för att bygga en PC. Priset, som du ser utifrån exempelprodukterna ovan, kan hamna på allt från 3 500 kronor ända upp till 80 000 kronor beroende på vad du bestämmer dig för att köpa.

Är det billigare att bygga sin egen dator?

Fördelar och nackdelar med att bygga en egen PC

Fördelar till att bygga din egen PC är att det är billigare för att oftast tar dom som bygger datorerna till butikerna extra betalt. Man får själv bestämma vilka delar man vill ha.
Därefter, hur mycket kostar ett gaming pc? För mindre resurskrävande spel bör du räkna med att spendera minst 10 000 kr – men om du vill köra något som Cyberpunk2077 i 4K blir priset mycket högre och du kan behöva betala närmare 30 000 kr.

Vad kostar en bra gaming laptop?

En bra bärbar speldator börjar med priser runt 10 000 kronor. Då har de godkända komponenter och oftast något av de billigare grafikkorten. Livslängden kommer inte vara optimal men kommer garanterat hänga med i ett par års tid. Många anser att en optimal prisbild för gaming-laptops är runt 15 000 kronor. Och en annan fråga, vad kostar en dator i månaden? Om datorn är igång dygnet runt under ett år blir det 1 226 kilowattimmar. Priset för en kWh är en krona, så enkelt översatt blir det 1 226 kronor om året. 10 procent av all hushållsel i hemmet går till elapparater som datorer, tv-apparater, och dvd-spelare – i standby-läge.

Dessutom, hur mycket ström drar en avstängd dator?

En stationär dator förbrukar 200–500 watt vid normalt bruk, medan den i viloläget drar cirka 5–10 watt. Bärbara datorer använder generellt mindre el än stationära, med en förbrukning på runt 20–50 watt vid normal användning och cirka 2–5 watt i viloläget. Och en annan fråga, hur mycket ström drar en gaming dator?

Det beror på vilken sorts dator det är fråga om, och hur mycket den används. En dator som används för att spela mycket krävande spel kommer att dra mer ström än en vanlig dator, och en bärbar dator kommer vanligtvis att dra mindre ström än en stationär dator.

Dessutom, hur mycket kostar det att bygga en gaming dator?

Det beror på hur mycket du vill lägga på din dator. Om du vill ha en dator som är kapabel att köra de flesta spelen på marknaden i dag på högsta prestanda, kan du förvänta dig att lägga cirka 5000 kronor. Detta inkluderar inte monitorn. Om du vill ha en billigare dator som är kapabel att köra spel men kanske inte på samma prestanda som en dyrare dator, kan du förvänta dig att lägga cirka 3000 kronor.
In english: It depends on how much you want to spend on your computer. If you want a computer that is capable of running most games on the market today at highest performance, you can expect to spend around 5000 kronor. This does not include the monitor. If you want a cheaper computer that is capable of running games but maybe not at the same performance as a more expensive computer, you can expect to spend around 3000 kronor.

By Baptlsta Sawicki

Hur mycket kostar att ha en domän? :: Hur mycket ström drar en Telefonladdare?
Användbara länkar