Hem > H > Hur Mycket Ström Drar En Telefonladdare?

Hur mycket ström drar en Telefonladdare?

Men när undersökningen anslöt flera laddare samtidigt, registrerades en konsumtion på 0,3 W. Enligt denna beräkning så kan vi sammanfatta att när 7 stycken laddare (iPhone, iPad, Android, Nintendo 3DS, MacBookiChromebook) lämnas anslutna efter användning, förbrukar de 2,628 kWh el under ett år.

Läs mer

Hur mycket ström drar en torktumlare?

Torktumlaren drar också mycket el, uppemot 2 500 W för äldre modeller. Att torktumla en extra maskin istället för att hänga den kan kosta upp till 7 kWh, varför det finns hundralappar att spara varje år – bara på att hänga ut tvätten under sommarhalvåret. Därmed, hur mycket ström drar en gaming dator? En stationär dator kan dra så mycket som tio gånger mer än en bärbar dator, 200-500 watt mot 20-50 watt. Är den stationära datorn gjord för spel är skillnaden ännu större, en gamingdator drar mellan 400 och 600 watt.

Följaktligen, hur mycket el drar en dusch?

Duscha istället för att bada. Att duscha i 5 minuter i 40 grader varmt vatten drar ca 2,2 kWh. Att fylla ett badkar med 40-gradigt vatten drar 6,7 kWh. Med snålspolande duschmunstycke blir duschen ännu mer energisnål. Dessutom, hur mycket el drar en kyl och frys? Kyl, frys och sval:

Om kylen eller frysen är gammal så är det ofta den som drar mest el i ditt hushåll. Normalt är energianvändningen ca 900 kWh/år för kyl och frysen, vilket motsvarar ca 900 kr/år. Följande åtgärder kan minska förbrukningen, men det går inte att säga exakt hur mycket du sparar på de olika åtgärderna.

Vad kostar en ugn i timmen?

ElapparatAnvändningssätt och avgifter/månad
Ugnen timme varje dag 5,50 €
Spisen timme varje dag 4,00 €
Lampa med 9W ledlampa6 timmar varje dag 0,25 €
Lampa med 57W halogenlampa6 timmar varje dag 1,60 €
Hur mycket kostar 1 kilowatt? Elkostnaden per kWh under 2021

2021 var elkostnaden i genomsnitt 175 öre per kilowattimme för hushåll där förbrukningen översteg 15.000 kWh/år. Siffrorna inkluderar elnätsavgifter, elpris och skatter. Under 2020 hade många villor en totalkostnad för el som var ca 1,4 kr per kilowattimme (kWh).

Man kan också fråga varför går det inte att stänga av datorn?

Visste du att datorn inte alls stänger av sig helt när du stänger av den? Starta om den istället – eller håll ner en knapp för att stänga av ordentligt. När du klickar på Stäng av i Windows 10 stängs Windows inte alls av helt. I stället sparas en del av datorns tillstånd så att den kan starta snabbare. Med hänsyn till detta, hur mycket kostar 400 watt?

400 watts kostar cirka 2,3 kronor per timme om man räknar med en elpris på 0,6 kronor per kWh.

Hur mycket ström drar en dammsugare?

En dammsugare drar cirka 1000 watt.

By Ursa Cachola

Hur mycket kostar en dator som man kan spela på? :: Hur gör man en mall i Google Docs?
Användbara länkar