Hem > V > Vad Drar En Pc I Ström?

Vad drar en PC i ström?

Hur mycket ström drar en dator? Datorer drar ström även i viloläge, men strömförbrukningen minskar rejält i viloläget jämfört med vid normalt påslaget läge. En stationär dator förbrukar 200–500 watt vid normalt bruk, medan den i viloläget drar cirka 5–10 watt.

Läs mer

Vilket drar mest ström tv eller dator?

Hur mycket ström drar en TV? Stationära datorer förbrukar generellt mer el än bärbara. Likt en TV drar även en dator ström vid viloläge. En stationär dator förbrukar 200-500 W vid normalt bruk, medan den i viloläge drar ca 5-10 W. Med hänsyn till detta, vad kostar elen till en dator? En vanlig stationär dator drar i ungefär 100 watt i timmen. Om datorn är igång dygnet runt under ett år blir det 1 226 kilowattimmar. Priset för en kWh är en krona, så enkelt översatt blir det 1 226 kronor om året.

Hur många kWh drar en stationär dator?

Elförbrukning dator

En stationär dator drar generellt lite mer än en laptop. En stationär dator drar ungefär 100 w i timmen när den är igång. En laptop ungefär hälften. Jobbar du 8 h per dag 5 dagar i veckan på din dator blir detta på ett år cirka 208 000 watt per år, 208 kilowatt timmar per pår.
Därefter, vad kostar 1 watt i timmen? Priset anges i kronor per kilowattimme (kWh) och varierar med tiden beroende på många olika faktorer. I följande exempel räknar vi med en energikostnad på totalt 1,50 kronor per kilowattimme. Det gör att vi debiteras 1,50 kronor för varje timme vi förbrukar 1000 W.

Vad kostar det att ha en dator igång dygnet runt?

Runt 1 500 kronor om året

Det förbrukar enligt beräkningarna 511 kWh per år. Om vi antar att elpriset ligger på cirka 3 kronor så ger det en årlig datorelräkning på 1 533 kronor om datorn är påslagen fyra timmar varje dag. Omräknat motsvarar det 4,2 kronor om dagen.
Hur mycket ström drar 1000W? Kilowattimmar hjälper oss att veta hur mycket energi som en apparat förbrukar under en timme. Om du tex. dammsuger i en timme och dammsugaren har en effekt på 1000W så har du använt 1000 wattimmar, dvs 1 kilowattimme (1kWh).

Vad tar mest ström?

När det gäller hushållselen finns en enkel tumregel: apparaterna som har till uppgift att producera värme eller kyla hör till de som drar mest el. Hit räknas bland annat tvättmaskiner, diskmaskiner, torkskåp, kyl, frys, el-element och portabla AC-anläggningar. Hur mycket el drar olika apparater?

Olika apparater använder olika mycket el. Hur mycket el en apparat använder beror på apparatens effekt och hur länge den används.

Hur mycket kostar en Skoldator?

Det här är en svår fråga att svara på utan att veta mer om vilken typ och vilket märke av dator du letar efter. Generellt sett kan du hitta en hyfsad bärbar dator för omkring 500 dollar, medan en högre modell kan kosta upp till 1 500 dollar. För en stationär dator kan du räkna med att betala mellan 500 och 1 000 dollar, beroende på specifikationer.

By Piane Sasson

Kan man förväxla björnbär? :: Hur tillverkas Chip?
Användbara länkar