Hem > V > Vad Tar Mest Ström?

Vad tar mest ström?

När det gäller hushållselen finns en enkel tumregel: apparaterna som har till uppgift att producera värme eller kyla hör till de som drar mest el. Hit räknas bland annat tvättmaskiner, diskmaskiner, torkskåp, kyl, frys, el-element och portabla AC-anläggningar.

Läs mer

Hur mycket kostar 400 watt?

Då det står på hela dygnet så är elförbrukningen 100 watt x 24h = 2 400 Wh, eller 2,4 kWh. Med andra ord kostar det 2,4 kWh x 1,25 kr = 3 kronor per dygn att ha kylskåpet igång. Hur mycket ström drar en dammsugare? Från 2017 är kravet från EU att alla nya dammsugare ha en effekt under 900 watt, men flera av de nyare är nere på 5-600 watt. Har du däremot en dammsugare som är äldre så kan den dra bra mycket mer mer än 1000 watt.

Med tanke på detta, hur mycket ström drar en torktumlare?

Torktumlaren drar också mycket el, uppemot 2 500 W för äldre modeller. Att torktumla en extra maskin istället för att hänga den kan kosta upp till 7 kWh, varför det finns hundralappar att spara varje år – bara på att hänga ut tvätten under sommarhalvåret. Och därefter, hur räknar man ut wattimmar? Räkneexempel:

  1. Om du dammsuger en halvtimme med en dammsugare som har effekten 600 watt så har du använt 600 x 0,5 = 300 Wh eller 0,30 kWh.
  2. Om din TV har effekten 90 W och står på fyra timmar per dag förbrukar du 90 x 4 = 360 Wh eller 0,36 kWh till en kostnad av 54 öre.

Hur mycket är 10 kWh?

I en enkel formel uttryckt: 2 kW x 1h = 2 kWh. Energi är alltså lika med effekt gånger tid. Olika elektriska apparater och anordningar kan ha väldigt olika effekt, och därför varierar det stort hur mycket en kilowattimme el räcker till i hemmet – och därmed också vad användningen kostar dig. Hur räknar man ut energiförbrukning? Genom att multiplicera elapparatens effekt (kW) med dess användningstid (h) beräknar du hur mycket energi apparaten förbrukar (kWh). Exempel: Vid veckostädningen tar det 1,5 timmar att dammsuga. Dammsugarens effekt är 1 kW. Förbrukningen uppgår till 1,5 kWh.

Man kan också fråga hur många watt drar en batteriladdare?

15A = den ström som den laddar med när den laddar på för fullt upp till 80% av fulladdat. 200W = Vad laddaren ger till batteriet när den laddar som mest. Laddning 28-300Ah. Vad menas med optimerad batteriladdning?

Optimerad batteriladdning innebär att batteriet laddas upp på ett sådant sätt att det inte skadas och att laddningskapaciteten bevaras så länge som möjligt.

Hur mycket ström drar ett USB uttag?

En USB-uttag drar cirka 100 mA när det används för att ladda en enhet. När en enhet är ansluten och laddas, men inte används, drar den cirka 50 mA.

By Rizzo Brankovich

Hur får man datorn att inte gå i viloläge? :: Hur mycket kostar det att ha på en dator?
Användbara länkar