Hem > H > Hur Mycket El Drar En Dator Per År?

Hur mycket el drar en dator per år?

Elförbrukning dator

En stationär dator drar ungefär 100 w i timmen när den är igång. En laptop ungefär hälften. Jobbar du 8 h per dag 5 dagar i veckan på din dator blir detta på ett år cirka 208 000 watt per år, 208 kilowatt timmar per pår.

Läs mer

Hur mycket el drar laptop?

Bärbara datorer använder generellt mindre el än stationära, med en förbrukning på runt 20–50 watt vid normal användning och cirka 2–5 watt i viloläget. Hur många kWh drar min dator? Stationära datorer förbrukar generellt mer el än bärbara. Likt en TV drar även en dator ström vid viloläge. En stationär dator förbrukar 200-500 W vid normalt bruk, medan den i viloläge drar ca 5-10 W. En bärbar dator förbrukar ca 20-50 W och ca 2-5 W i viloläge.

Vad kostar det att ha en dator igång dygnet runt?

Runt 1 500 kronor om året

Det förbrukar enligt beräkningarna 511 kWh per år. Om vi antar att elpriset ligger på cirka 3 kronor så ger det en årlig datorelräkning på 1 533 kronor om datorn är påslagen fyra timmar varje dag. Omräknat motsvarar det 4,2 kronor om dagen.
Hur många kWh per år villa? Normal elförbrukning villa

Snittförbrukningen av energi för en stor villa ligger på 20000 - 25000 kWh per år. Det motsvarar en elräkning på 3000-3500 kronor i månaden om uppvärmningen sker med elvärme.

Hur mycket ström drar en gaming dator?

En stationär dator kan dra så mycket som tio gånger mer än en bärbar dator, 200-500 watt mot 20-50 watt. Är den stationära datorn gjord för spel är skillnaden ännu större, en gamingdator drar mellan 400 och 600 watt. Hur mycket ström drar en bildskärm? - Om skärmen har skärmsläckaren på och inte står i viloläge kan den dra över 100 watt, säger PC Pro:s testare Nick Ross. En av CRT-skärmarna som testades använde 4 watt i viloläge och 135 watt när den användes. Det kan jämföras med Sonys och Philips platta tv:n som använder mindre än en watt i viloläge.

Hur mycket el drar en dusch?

Duscha istället för att bada. Att duscha i 5 minuter i 40 grader varmt vatten drar ca 2,2 kWh. Att fylla ett badkar med 40-gradigt vatten drar 6,7 kWh. Med snålspolande duschmunstycke blir duschen ännu mer energisnål. Dessutom, hur mycket el drar en dator med skärm?

En dator med en skärm drar ungefär 70 watt.

Vilket drar mest ström tv eller dator?

Det beror på hur mycket du använder dem. Om du bara använder din dator för att göra lite lättare arbete och titta på en film eller två på TV, kommer din dator inte att dra mycket ström. Men om du spelar mycket energikrävande spel på din dator och tittar på mer energiintensive TV-program och filmer, kommer din dator att dra mer ström. Så det är inte helt enkelt att säga vilken av dem som drar mer ström.

By Gulick

Hur mycket kostar det att ha en glödlampa tänd? :: Hur många kWh drar en laptop?
Användbara länkar