Hem > H > Hur Många Kilowatt Drar En Dator?

Hur många kilowatt drar en dator?

En vanlig stationär dator drar i ungefär 100 watt i timmen. Om datorn är igång dygnet runt under ett år blir det 1 226 kilowattimmar. Priset för en kWh är en krona, så enkelt översatt blir det 1 226 kronor om året.

Läs mer

Hur mycket ström drar en bildskärm?

- Om skärmen har skärmsläckaren på och inte står i viloläge kan den dra över 100 watt, säger PC Pro:s testare Nick Ross. En av CRT-skärmarna som testades använde 4 watt i viloläge och 135 watt när den användes. Det kan jämföras med Sonys och Philips platta tv:n som använder mindre än en watt i viloläge. Därmed, hur många ampere drar en dator? En typisk bärbar dator förbrukar (vid laddning) lite drygt en halv ampere (A) som mest.

Vad har jag för nätagg?

Hur du ser vad du har för nätagg: Öppna chassi-luckan, det ska stå på nätagget. Och därefter, vad kostar 1 watt i timmen? Priset anges i kronor per kilowattimme (kWh) och varierar med tiden beroende på många olika faktorer. I följande exempel räknar vi med en energikostnad på totalt 1,50 kronor per kilowattimme. Det gör att vi debiteras 1,50 kronor för varje timme vi förbrukar 1000 W.

Med tanke på detta, vilket drar mest ström tv eller dator?

Hur mycket ström drar en TV? Stationära datorer förbrukar generellt mer el än bärbara. Likt en TV drar även en dator ström vid viloläge. En stationär dator förbrukar 200-500 W vid normalt bruk, medan den i viloläge drar ca 5-10 W. Därmed, hur mycket ström drar en dammsugare? En vanlig dammsugare har oftast en effekt mellan 1 000 och 2 000 watt. Om du har en dammsugare på 1 500 watt och dammsuger i 20 minuter, så har den förbrukat 1 500 W x 0,33h = 495 Wh. Eftersom elpriset anges i kWh, är det relevant att omvandla 495 Wh till 0,495 kWh.

Och därefter, hur mycket ström drar en torktumlare?

Torktumlaren drar också mycket el, uppemot 2 500 W för äldre modeller. Att torktumla en extra maskin istället för att hänga den kan kosta upp till 7 kWh, varför det finns hundralappar att spara varje år – bara på att hänga ut tvätten under sommarhalvåret. Vad drar mest el i ett hushåll?

Det är svårt att säga exakt vilken apparat som drar mest ström i en bostad. Det beror på flera faktorer såsom hur ofta apparaten används, hur stor den är och hur effektiv den är. Men i allmänhet så är det uppvärmningen och kylningen som förbrukar mest energi, eftersom de använder mycket ström för att drivas. Andra apparater som förbrukar mycket ström är vattenkokare, tvättmaskiner, torktumlare, diskmaskiner och hushållsmikrovågsmaskiner.

Hur mycket el drar olika apparater?

Det beror på vilken sorts apparat det är. Men en genomsnittlig kylskåp använder omkring 200 kWh per år, en tvättmaskin använder cirka 50 kWh och en vanlig glödlampa använder ungefär 15 kWh per år.

By Jez

Kan inte söka efter mail i Outlook Mac? :: Vad är Windows Datorhälsokontroll?
Användbara länkar