Hem > H > Hur Många Kwh Drar En Laptop?

Hur många kWh drar en laptop?

Stationära datorer förbrukar generellt mer el än bärbara. Likt en TV drar även en dator ström vid viloläge. En stationär dator förbrukar 200-500 W vid normalt bruk, medan den i viloläge drar ca 5-10 W. En bärbar dator förbrukar ca 20-50 W och ca 2-5 W i viloläge.

Läs mer

Hur mycket ström drar en torktumlare?

Torktumlaren drar också mycket el, uppemot 2 500 W för äldre modeller. Att torktumla en extra maskin istället för att hänga den kan kosta upp till 7 kWh, varför det finns hundralappar att spara varje år – bara på att hänga ut tvätten under sommarhalvåret. Med hänsyn till detta, hur mycket el drar en kyl och frys? Kyl, frys och sval:

Om kylen eller frysen är gammal så är det ofta den som drar mest el i ditt hushåll. Normalt är energianvändningen ca 900 kWh/år för kyl och frysen, vilket motsvarar ca 900 kr/år. Följande åtgärder kan minska förbrukningen, men det går inte att säga exakt hur mycket du sparar på de olika åtgärderna.

Dessutom, vad kostar 1 watt i timmen?

Priset anges i kronor per kilowattimme (kWh) och varierar med tiden beroende på många olika faktorer. I följande exempel räknar vi med en energikostnad på totalt 1,50 kronor per kilowattimme. Det gör att vi debiteras 1,50 kronor för varje timme vi förbrukar 1000 W. På motsvarande sätt, hur räknar man ut wattimmar? Räkneexempel:

  1. Om du dammsuger en halvtimme med en dammsugare som har effekten 600 watt så har du använt 600 x 0,5 = 300 Wh eller 0,30 kWh.
  2. Om din TV har effekten 90 W och står på fyra timmar per dag förbrukar du 90 x 4 = 360 Wh eller 0,36 kWh till en kostnad av 54 öre.

Följaktligen, hur mycket ström drar en bildskärm?

- Om skärmen har skärmsläckaren på och inte står i viloläge kan den dra över 100 watt, säger PC Pro:s testare Nick Ross. En av CRT-skärmarna som testades använde 4 watt i viloläge och 135 watt när den användes. Det kan jämföras med Sonys och Philips platta tv:n som använder mindre än en watt i viloläge. Dessutom, hur mycket kostar det att ladda en dator? Dator: Påslagen två timmar/dygn 136,88 kronor om året. Standby 22 timmar/dygn 180,68 kronor per år.

Hur mycket el drar en dator med skärm?

WattPris/timme
Bärbar dator (standard)81 watt7 öre
Spelkonsol170 watt15 öre
SKÄRMAR
Platt skärm 17 tum29 watt3 öre
Hur många kWh drar en torktumlare per gång?

Tumble dryers use on average around 3 kWh per cycle.

Och en annan fråga, hur mycket energi går det åt för att driva en torktumlare i en timme?

En annan fråga, hur mycket energi krävs det för att köra en torktumlare i en timme?

By Nancey Wallander

Hur mycket el drar en dator per år? :: Vad kostar det att tumla en tvätt?
Användbara länkar