Hem > H > Hur Bra Är Ccleaner?

Hur bra är CCleaner?

Programmet CCleaner är ett välkänt verktyg för att städa bort onödiga filer och andra rester i Windows, så att operativsystemet fungerar optimalt. Nu visar det sig att en viss version av CCleaner har hackats så att det har följt med ett skadligt program som också har installerats i miljontals datorer världen över.

Läs mer

Är PC Cleaner gratis?

Ccleaner Free - städa bort onödiga filer från datorn - PC för Alla. Och därefter, hur rensar man datorn från skräp? Så här tar du bort tillfälliga filer:

  1. Skriv diskrensning i sökrutan i Aktivitetsfältet och välj sedan Diskrensning i listan med resultat.
  2. Välj den enhet som du vill rensa och välj sedan OK.
  3. Under Filer att ta bort väljer du filtyperna du vill ta bort. Markera en filtyp för att visa en beskrivning av den.
  4. Välj OK.

Man kan också fråga hur gör man för att rensa datorn?

Ett av de enklaste sätten att rensa bort filer som du inte längre behöver är att använda Diskrensning. Öppna Diskrensning genom att klicka på Start. Skriv Diskrensning i sökrutan och välj sedan Diskrensning i resultatlistan. Om en fråga visas väljer du den enhet som du vill rensa och väljer sedan OK. Hur raderar jag hårddisken? Radera data från hårddisken. För att radera data måste de skrivas över. Detta kallas vanligtvis för radering eller utplåning av data. Den metod som används för att radera data på ett säkert sätt måste mätas mot känsligheten av data och sannolikheten för ett försök att återställa data.

Med hänsyn till detta, vad är det som tar så mycket plats på min dator?

Öppna Inställningar från Start-menyn och klicka på den första punkten i listan – System. I menylistan till vänster klickar du på Lagring, vilket visar en översikt över datorns olika enheter. Klicka på en enhet för att få mer information om vad som finns lagrat på den. Följaktligen, vad är det som tar plats på min dator? Klicka på Startknappen, sedan på Inställningar, därefter på System och slutligen på Lagring. Då visas en tydlig vy över dina lagringsenheter och hur mycket utrymme som används.

Varför går datorn så sakta?

Om du har många appar, program, webbläsare med mera öppna samtidigt kan det göra din dator långsammare. Den kan också gå långsammare om du har många webbläsarflikar öppna samtidigt. I så fall stänger du appar, webbläsarflikar och annat som du inte behöver och ser om det gör att datorn går snabbare. Varför blir datorer sega?

Det kan finnas många anledningar till att en dator blir långsam med tiden. En orsak kan vara att datorns hårddisk börjar bli full. När fler och fler filer läggs till på hårddisken blir det svårare för datorn att komma åt dem snabbt. En annan orsak kan vara att datorns RAM-minne börjar bli fullt. När RAM-minnet är fullt måste datorn arbeta hårdare för att komma åt den information den behöver, vilket kan göra den långsammare. Slutligen kan det vara så att datorn helt enkelt börjar få slut på processorkraft. När programvaran blir mer komplex kräver den mer processorkraft för att fungera smidigt. Om datorn inte har tillräckligt med processorkraft kan den börja fungera långsamt.

Och en annan fråga, hur förstör man en bärbar dator?

Ett sätt att förstöra en bärbar dator är att ta bort hårddisken och slå sönder den med en hammare. Detta gör det svårt, om inte omöjligt, att återskapa data från hårddisken. Ett annat sätt att förstöra en bärbar dator är att använda en borrmaskin eller ett annat elverktyg för att göra hål i höljet. Detta skadar de interna komponenterna och gör den bärbara datorn obrukbar.

By Marwin Galbo

Kan man se vem som varit inne på min Facebook? :: Hur konfigurerar jag enheten?
Användbara länkar