Hem > V > Vad Ska Jag Kalla Mitt Företag?

Vad ska jag kalla mitt företag?

På verksamt.se hittar du information som kan hjälpa dig när du ska välja namn till ditt företag.

  • Lägg ner tid på att ta fram ett bra namnförslag.
  • Ingen annan får ha exakt samma namn för samma verksamhet.
  • Företagsnamnet ska vara unikt.
  • Företagsnamnet ska stämma med det du gör.
  • Beskriv företagets verksamhet.

Läs mer

Man kan också fråga vilka företagsnamn är lediga?

Sök om ett företagsnamn är ledigt

För att söka efter registrerade företagsnamn går du in på den myndighetsgemensamma webbplatsen Verksamt. Välj e-tjänsten "Hjälp att välja företagsnamn" och klicka på den tredje fliken med titeln "Sök företagsnamn". Sökningen är gratis och du får ett svar direkt.
Finns det några regler för vad ditt företag får heta? Här är några exempel på regler som gäller: Företagsnamnet måste gå att särskilja från namn på andra företag, föreningar eller varumärken. Namnet ska inte kunna förväxlas med andra företagsnamn. Företagsnamnet får inte innehålla uttryck som diskriminerar eller förolämpar någon.

Folk frågar också måste ett aktiebolag heta ab?

En av de första sakerna du behöver göra när du startar ett företag är att välja företagsnamn och besluta vilken verksamhet företaget ska ha. Ett aktiebolags namn skyddas i hela landet. Kan mitt företag heta? Du kan, men behöver inte, registrera ditt företagsnamn hos Bolagsverket. Fördelen om du registrerar ditt företagsnamn hos oss: I ditt företags län får inget annat företag ha samma namn med samma verksamhet. Läs mer om företagsnamn och verksamhet för enskilda näringsidkare .

Vilka är Bolagsverkets verksamhetsområden?

Vissa branscher måste precisera verksamheten

  • bulkvaror (handel med)
  • design.
  • detaljhandel.
  • elektronikprodukter.
  • entreprenad.
  • export.
  • grossiströrelse.
  • handelsrörelse.
Följaktligen, finns företagsnamnet registrerat? Vill du veta om ditt tänkta företagsnamn redan är registrerat? Vi rekommenderar att du anmäler företaget eller det nya företagsnamnet via verksamt.se. Men du kan också beställa en förhandsgranskning av företagsnamnet.

Är bokslut offentliga?

Årsredovisningen är en offentlig handling och utgörs av företagets balans- och resultaträkning (årsbokslutet) med tillhörande noter, förvaltningsberättelse och revisionsberättelse. Noter är en specifikation som exempelvis upplyser hur tillgångar värderats eller vilka slags tillgångar som redovisas under samma post. Dessutom, vad är namnet på min enskilda firma?

Det finns inget tekniskt svar på den här frågan, eftersom namnet på ditt enskilda företag är helt upp till dig. Några tips för att välja ett namn för ditt företag kan dock vara att välja ett namn som är lätt att komma ihåg och uttala, att välja ett namn som återspeglar den typ av företag du driver och att undvika namn som är alltför lika andra företag i din bransch. Dessutom bör du se till att det namn du väljer finns tillgängligt som domännamn, eftersom detta är viktigt för marknadsföring och varumärkesbyggande.

Finns bolagsnamnet?

Om du vill veta om ett företagsnamn finns kan du söka efter företagsnamnet på webbplatsen Secretary of State i den jurisdiktion där företaget är registrerat. Om företaget är registrerat kan du hitta information som företagets registrerade adress och namnen på företagets styrelseledamöter. Om företaget inte är registrerat kan du inte hitta någon information om företaget.

By Scheld Shortell

Hur får jag reda på gateway? :: Vad gäller vid utebliven leverans?
Användbara länkar