Hem > V > Vilken Källa Är Mest Trovärdig?

Vilken källa är mest trovärdig?

För att betraktas som trovärdig ska en källa vara publicerad, exempelvis i en bok (ej självpublicerad på eget förlag), en tidskrift eller av en större organisation, vara författad av en expert på ämnet och granskad av en utgivare eller av en annan expert.

Läs mer

Vilka är de källkritiska kriterierna?

Källorna skulle fylla funktionen att ge kunskap om verkligheten, om hur "det verkligen hade varit". Men eftersom forskarna visste att källor kunde vara förfalskade, eller missvisande av andra anledningar, fastställdes fyra kriterier: äkthet, tid, beroende och tendens. Med tanke på detta, Är wikipedia ett företag? Wikimedia Foundation, som driver Wikipedia och flera andra stora sajter, är en ideell, allmännyttig organisation.

Hur får du använda artiklar som du hittar på Wikipedia Varför får du använda materialet?

En av Wikipedias grundprinciper är att dess innehåll ska vara fritt. Till skillnad från många andra källor på och utanför Internet får du alltså återanvända Wikipedias material – utan att betala, utan att fråga om lov och utan att smyga. Är Wikipedia ett uppslagsverk? Wikipedia är ett uppslagsverk, men inget vanligt uppslagsverk.

Vem har gjort ne se?

Vår historia

Flera svenska förlag visade sitt intresse, men först i augusti 1985 skrev Bokförlaget Bra Böcker på ett avtal med Statens kulturråd (på initiativ av riksdagen) och Svenska sparbanksföreningen om att förlaget skulle producera Nationalencyklopedin.
På motsvarande sätt, hur kvalitetsbedöma artiklar på wikipedia? Att kvalitetsbedöma en artikel

Dessa kriterier gör att den engelska språkversionen av Wikipedia (som har flest skribenter, flest artiklar och i allmänhet längre artiklar förutom om svenska förhållanden) bör ha fler trovärdiga artiklar än den svenska. Detta är också en vanlig uppfattning bland svenska läsare.

Kan man skriva om sig själv på Wikipedia?

Wikipedia rekommenderar att man inte skriver om sig själv, men alla är ändå välkomna att korrigera felaktigheter om sig själva, radera information som saknar källor samt att radera förtal. Vem är Jimmy Wales och Larry Sanger?

Jimmy Wales och Larry Sanger är medgrundare av Wikipedia. De lanserade uppslagsverket på nätet 2001 och det har sedan dess blivit en av de mest populära webbplatserna i världen. Wales är också grundare av publiceringsplattformen Wikia.

Därmed, vad är en källförteckning?

En källförteckning är en sammanställning av källor som en forskare kan använda för att hitta information om ett visst ämne. En källförteckning kan skapas för olika ändamål, t.ex. för att hitta vetenskapliga artiklar om ett ämne eller för att hitta primärkällor för ett historiskt forskningsprojekt. Att skapa en källförteckning kan vara ett bra sätt att organisera sin forskning och se till att alla relevanta källor beaktas.

By Files Lex

Vad kostar det att registrera domännamn? :: Hur skriver jag uppsats enligt APA?
Användbara länkar