Hem > V > Vad Betyder Din Namne?

Vad betyder din namne?

En namne är en person med samma namn som någon annan; helst ska både tilltals- och efternamnet vara detsamma.

Läs mer

Vilket är det vanligaste efternamnet i världen?

Då förvånar det inte att världens vanligaste efternamn är kinesiskt – nämligen Li. Man kan också fråga måste man ha tilltalsnamn? En person kan välja att Skatteverket registrerar ett eller högst två förnamn som tilltalsnamn. Om två förnamn önskas som tilltalsnamn måste namnen komma direkt efter varandra i personens namnföljd. Det går inte att ändra förnamnens ordningsföljd vid en muntlig begäran om registrering av tilltalsnamn.

Man kan också fråga hur många har tilltalsnamn?

Här kan du se hur många personer som har ett visst förnamn eller efternamn. Skriv in det namn du vill söka på. Sökningen görs på den stavning som du skriver in. Andra stavningar av namnet kommer alltså inte att finnas med bland träffarna. Hur registrerar man sitt tilltalsnamn? Du ansöker om namn hos Skatteverket. Vissa ansökningar har en avgift, medan andra är avgiftsfria. Du ansöker på olika blanketter beroende på vilken ändring du vill göra. Du som är över 18 år kan ansöka om att byta förnamn eller tilltalsnamn utan blankett genom att logga in.

Man kan också fråga måste man skriva båda efternamnen?

Ett dubbelt efternamn får inte bestå av fler än två skilda efternamn. Om två personer med var sitt dubbla efternamn får barn, måste de alltså välja vilken av delarna i deras dubbla efternamn som ska bilda barnets dubbla efternamn. Hur mycket kostar det att lägga till ett namn? Det kostar 250 kronor att ansöka om att ändra ditt förnamn. Vi handlägger din ansökan när vi har fått in betalningen. Betalningen är däremot inte en garanti för att du kommer att få namnet. Inbetald ansökningsavgift återbetalas ej.

Hur vet jag om jag har ett mellannamn?

Ett mellannamn är personligt och kan inte föras över på samma sätt som ett efternamn. Mellannamnet bärs närmast framför efternamnet utan bindestreck. Ett barn kan få ett mellannamn endast om föräldrarna har olika efternamn. Fosterbarn och adoptivbarn kan få ett mellannamn enligt särskilda regler. Med tanke på detta, vilket namn ska stå på flygbiljetten?

Namnet på flygbiljetten ska vara detsamma som namnet i passet.

På motsvarande sätt, hur står mitt namn i passet?

När du ansöker om ett pass måste du ange ditt fullständiga namn. Detta namn kommer att visas på ditt pass exakt så som du anger det. Om du har ett mellannamn kommer det att finnas med i ditt pass. Om du har ett efternamn, t.ex. Jr. eller Sr., kommer det också att finnas med i passet.

By Cleti Travino

Vilka kunskaper kan man ha? :: Vad heter aktiebolag i Norge?
Användbara länkar