Hem > V > Vad Är Det För Skillnad Att Ha Formell Kompetens Och Reell Kompetens?

Vad är det för skillnad att ha formell kompetens och reell kompetens?

Med reell kompetens menas den samlade kompetensen som du har skaffat dig både i och utanför det formella utbildningssystemet. Det kan till exempel, förutom formella betyg, vara kunskaper och erfarenheter som du har från arbetsliv, kursverksamhet, föreningsliv, längre utlandsvistelse, annan utbildning och så vidare.

Läs mer

Hur utvecklas formell kompetens?

Speciellt läggs fokus på hur den reella, faktiska, kompetens som utvecklas i olika sammanhang ges erkännande och värde på varierande sätt, och hur den reella kom- petensen även kan "omvandlas" till formell kompetens genom sådana processer som ofta kallas för validering. På motsvarande sätt, när är sista kompletteringsdag?

DatumViktigt att veta
19 aprilSista anmälningsdag + sista dagen du kan prioritera dina utbildningar
3 majSista dag att betala anmälningsavgift eller styrka avgiftsbefrielse*
April-juniKontrolluppgifter
21 juniSista kompletteringsdag**

Vad ska man göra om man inte kommer in på universitetet?

Om du behöver komplettera med någon/några kurser som du saknar i ditt gymnasiebetyg och som krävs för att bli behörig till din drömutbildning gör du det via Vuxenutbildningen i hemkommunen. Det kan också finnas möjligheter att läsa om kurser för att försöka höja betyg från gymnasiet. Dessutom, kan man komma in på flera utbildningar? En termins studier på heltid motsvarar 30 högskolepoäng (hp). Du får läsa flera kurser eller program samtidigt om du vill, så att du läser på mer än heltid. Som mest kan du bli antagen till 45 hp per termin. När du blivit antagen till 45 hp stryks de utbildningar som du satt längre ner.

Hur många reserver kommer in efter andra urvalet?

Jag är reserv. Hur stor är chansen att jag blir antagen i urval 2? Det är omöjligt att svara på, eftersom det beror på hur många av de antagna i urval 1 som tackar ja till sina platser. Ju lägre reservnummer du har, desto högre chanser att kunna bli antagen i urval 2. Hur många kommer in efter urval 2? Hejsan, som Antagning.se förklarat för oss, siffrorna Antagning i urval 2 är det Totala antalet antagna (efter båda urvalen). Det är alltså så att 300 platser ser ut att finnas på den utbildningen.

Med tanke på detta, hur fungerar reservplats?

En reserv är en behörig sökande som inte har blivit antagen till en utbildning, eftersom andra sökande gått före i urvalet och fyllt alla platser på utbildningen. Platser kan dock bli lediga om de som redan har blivit antagna tackar nej till sina platser eller blir antagna till ett högre val. Man kan också fråga hur vet man om man kommer in som reserv?

Det finns några sätt att ta reda på om du kommer att bli reserv. Ett sätt är att kontrollera kraven för den tjänst du sökt. Om tjänsten kräver en viss erfarenhet eller utbildning och du inte uppfyller dessa krav kan du vara reserv. Ett annat sätt att ta reda på om du kommer att bli reservist är att kontrollera platsannonsen. I platsannonsen står det vanligtvis om tjänsten är öppen för reserver.

Hur länge är man reserv antagning?

Reservistanslutning är i allmänhet för en period på ett år, men kan förlängas med upp till tre år om den sökande är inskriven på en ackrediterad högskola eller ett universitet och läser kurser som leder till en examen inom ett område med anknytning till reservofficersutbildningskårens program.

By Saxe

Hur man blir verifierad på Twitch? :: Hur stor chans är det att komma in på sen anmälan?
Användbara länkar