Hem > K > Kan Inte Se Skräppost?

Kan inte se Skräppost?

Skräppostmeddelanden, som även kallas spam, kan vara till besvär i Inkorgen. Skräppostfiltret i e-Outlook identifierar meddelanden som sannolikt är skräppost och flyttar dem till mappen Skräppost. Du kan enkelt ändra nivån för skräppostskyddet eller automatiskt ta bort skräppost.

Läs mer

Därmed, var hittar jag min skräppost?

Klicka på Start > Skräppost > Alternativ för skräppostt. Kan man få virus genom att öppna ett mail? E-postmeddelanden kan innehålla virus i form av bifogade filer eller länkar. Det finns flera olika former av virus som kan användas på olika sätt. De två vanligaste formerna som medarbetare på universitetet utsätts för är: Virus som krypterar (låser) filer du har tillgång till och förstör din dator.

Får mail trots blockering?

Meddelanden som skickas eller tas emot kommer inte att levereras. Kontakten ifråga får inte någon notis om att samtalet eller meddelandet har blockerats. När du blockerar en e-postadress från Mail hamnar e-postmeddelandena i skräpmappen. Med detta i åtanke, vad händer om man öppnar skräppost? Öppnar du meddelandet så visar du således att din adress används av någon som läser mejlen, vilket resulterar i mer skräppost.

Dessutom, hur länge ligger mail kvar i skräppost?

Om du markerar ett e-postmeddelande som skräppost ligger det kvar i skräpposten i 30 dagar. Efter 30 dagar raderas e-postmeddelanden permanent från skräpposten. Om du tror att e-postmeddelanden skickas till skräpposten av misstag läser du mer om hur du tar bort e-postmeddelanden från skräpposten. Med tanke på detta, varför får jag mail i skräppost? När hamnar ett mail i skräppost-mappen? Alla mail analyseras. Om mailet innehåller för mycket reklam, länkar via analysföretag, och en massa mer parametrar eller om användaren själv har markerat att tex "alla mail från xxx är skräp" så hamnar det i mappen skräppost.

Varför fastnar mail i spamfilter?

Det finns siffror som säger att nästan 50% av de som hamnar i skräppostfiltret gör det enbart baserat på ämnesraden. Oftast ska det bero på att du inte har en tillräcklig lockande ämnesrad för att få folk att öppna vilket gör att man tolkar dig som avsändare som irrelevant, vilket sänker dina chanser. Därmed, hur blockerar man spam mail outlook?

Det finns några sätt att blockera skräppost i Outlook:
1. Skapa en regel för att automatiskt flytta meddelanden som identifierats som skräppost till mappen skräppost. Detta gör du genom att gå till dialogrutan Regler och varningar (klicka på Verktyg > Regler och varningar) och sedan klicka på Ny regel. Under Välj ett eller flera villkor markerar du kryssrutan bredvid den plats där det står Flytta meddelanden med specifika ord i meddelandehuvudet till den angivna mappen. Klicka på specifika ord och ange sedan de ord som du vill blockera i textrutan. Du kan också klicka på länken längst ner där det står Steg 2: Redigera regelbeskrivningen (klicka på ett understruket värde) och sedan markera kryssrutan bredvid Ta bort det i stället för att flytta det till den angivna mappen.
2. Blockera en avsändare eller en domän. Detta gör du genom att gå till dialogrutan Alternativ för skräppost (klicka på Verktyg > Alternativ för skräppost). Under fliken Blockerade avsändare anger du den e-postadress eller domän som du vill blockera i textrutan. Du kan också klicka på länken längst ner där det står Lägg till >domän och sedan ange den domän som du vill blockera.
3. Blockera e-postmeddelanden som innehåller specifika ord eller fraser. Detta gör du genom att gå till dialogrutan Alternativ för skräppost (klicka på Verktyg > Alternativ för skräppost). Under fliken Säkra avsändare anger du ordet eller frasen som du vill blockera i textrutan. Du kan också klicka på länken längst ner där det står Lägg till >domän och sedan ange den domän som du vill blockera.
4. Ställ in Outlook så att det automatiskt raderar skräppostmeddelanden. Detta gör du genom att gå till dialogrutan Alternativ för skräppost (klicka på Verktyg > Alternativ för skräppost). Under fliken Alternativ markerar du kryssrutan bredvid Permanent delete suspected junk email instead of moving it to the Junk Email folder (permanent radering av misstänkt skräppost i stället för att flytta den till mappen Junk Email).

Därefter, hur får man bort spam mail outlook?

Det bästa sättet att bli av med skräppost i Outlook är att skapa en regel som automatiskt flyttar all skräppost till en separat mapp. Detta gör du genom att gå till guiden Regler (klicka på Verktyg > Regler och varningar) och klicka på Ny regel. Under "Starta från en tom regel" väljer du alternativet "Kontrollera meddelanden när de kommer" och klickar på Nästa. På nästa sida väljer du alternativet "med specifika ord i meddelandehuvudet" och klickar på Nästa. På nästa sida anger du ordet "Spam" i textrutan och klickar på Nästa. På nästa sida väljer du alternativet "flytta den till den angivna mappen" och klickar på Nästa. På nästa sida klickar du på länken "specificerad" och väljer den mapp du vill flytta skräpposten till. Klicka på Slutför för att skapa regeln.

By Sitarski Simich

Var sparas One Note? :: Vad är en Återställningsenhet?
Användbara länkar