Hem > V > Vem Kan Hjälpa Mig?

Vem kan hjälpa mig?

Innehåll - Att söka stöd och hjälp

Alla kommuner erbjuder samtal hos familjerådgivningen. Du kan söka psykoterapi via sjukvården i din region, eller söka en psykolog eller psykoterapeut privat. Kostnaden varierar. KBT är en form av terapi som kan hjälpa vid exempelvis sömnsvårigheter, depression, stress och ångest.

Läs mer

På motsvarande sätt, vem ska man kontakta när mår psykiskt dåligt?

Här kan du få stöd om du mår dåligt

Psykisk hälsa (1177.se) Råd och stöd på mejl, chatt och telefon vid psykisk ohälsa och beroende (1177.se) Söka psykiatrisk vård (1177.se) Patientföreningar och närståendeföreningar vid psykisk ohälsa och beroende (1177.se)
Hur är jag när någon vill prata om känsliga saker med mig? Sätt gränser! Be honom fråga mer och försöka tänka på när han tar saker för givet. Säg att du vill att han frågar: "Vill du, kan du?" i stället för att ta för givet att du vill och kan. Problemet är att vi inte har några garantier för att den andra gör det vi ber om.

Därmed, hur stöttar man någon som förlorat någon?

6 sätt att stötta någon i sorg

  1. Ring för att höra hur personen mår. Eller för att prata om något helt annat, om personen hellre vill det.
  2. Visa förståelse inför att varje sorg är unik.
  3. Hjälp till med det du kan, vill och orkar.
  4. Uppmuntra personen till att följa med på aktiviteter.
  5. Ge personen med sorg hopp och framtidstro.
Därefter, vad man inte ska säga till någon som är deprimerad? Genom att vara beredd på att du blir rädd och får andra känslor som tomhet, ledsenhet och irritation eller ilska. Att vara beredd på att till de obekväma känslorna hör skrämmande tankar om att vara otillräcklig, att inte kunna hitta rätt ord, att inte kunna förstå eller veta vad man ska säga eller göra.

Därefter, hur bemöter man en person som är deprimerad?

Råd för anhöriga

  1. Lyssna och erbjud stöd. Var lugn, förstående och uppmuntrande.
  2. Ta hand om småsaker.
  3. Kom ihåg att depression är en sjukdom.
  4. Föreslå saker.
  5. Lär dig så mycket som möjligt om depression.
  6. Hot om självmord ska tas på allvar.
Hur ska jag berätta att jag mår dåligt? För många är det skönt att dela med sig om sitt mående till andra. Du kan pröva att skriva som du gör nu anonymt till någon till att börja med. Att sätta ord på det man känner och tänker är viktigt. När du "erkänt" för dig själv att du har det jobbigt kan nästa steg vara att prata med en person.

Med detta i åtanke, vad kan man göra som anhörig till deprimerad?

Som anhörig till en människa med depression är det viktigt att du kommer ihåg att ta hand om ditt eget välbefinnande. Blir du utmattad har du inte energi att stödja någon annan. Därför är det så viktigt att du försöker leva ditt eget liv och fortsätter att göra det som får dig att känna välbefinnande. Hur tröstar man någon som är ledsen?

Det finns inget entydigt svar på den här frågan, eftersom bekvämligheten varierar beroende på person och situation. Några allmänna saker du kan göra för att trösta någon som är ledsen är dock följande:
- Lyssna på dem och ge dem en axel att gråta på om det behövs
- Ge dem en kram
- Låta dem veta att du bryr dig om dem och att du finns där för dem
- Hjälpa dem att se det positiva i saker och ting
- Rekommendera aktiviteter som kan få dem att må bättre, t.ex. att umgås med vänner eller familj, gå ut eller göra något som de tycker om.

Hur svarar man på ett meddelande på 1177?

Om du vill svara på ett meddelande på 1177 klickar du helt enkelt på meddelandet och sedan på knappen "Svara".

By Hollis

Hur hittar du bilder som är fria att använda? :: Var kan man chatta?
Användbara länkar