Hem > V > Var Hittar Jag Min Kurslitteratur?

Var hittar jag min kurslitteratur?

Det finns flera siter där man kan köpa kurslitteratur begagnat, både från privatpersoner och företag som köper in begagnade böcker och säljer vidare. Det är inte bara bra för miljön utan även för plånboken! Exempel på siter där du kan köpa kurslitteratur är Kurslitteratur.se, Campusbokhandeln.se och Adlibris.se.

Läs mer

Vad är en kursplan?

En kursplan och en utbildningsplan är föreskrifter för utbildningen som anger villkoren för att antas till och genomföra kursen. Högskoleförordningen anger vad en kurs- respektive utbildningsplan ska innehålla. Vem har gjort kursplanen? Universitetsnivå För universitetskurser författar vanligen kursansvarig lärare själv kursplanen i kollegialt samråd med programansvarig för utbildningsprogram där kursen ingår, ämnesansvarig lärare, och lärare på förkunskapsgivande kurser och fortsättningskurser.

Dessutom, hur hittar man gamla kursplaner?

Notera att väldigt gamla kursplaner finns i universitetets arkiv och det kan ta ganska lång tid att hitta dessa. Måste man ha senaste upplagan? Det är inte alltid nödvändigt att skaffa den senaste upplagan av en viss bok, men fråga din lärare för säkerhets skull!

När får man litteraturlista?

Inför varje kurs får du en litteraturlista med den litteratur du behöver läsa. Ofta är den uppdelad i obligatorisk litteratur och referenslitteratur. Därmed, hur kan en kursplan se ut? Den är en beskrivning av kursens innehåll, undervisningsformer, mål, examinationsformer mm. Kursplanen utgör också grunden för ett slags överenskommelse mellan student och universitet om hur studierna ska bedrivas och spelar en viktig roll för studenternas rättssäkerhet.

Dessutom, hur gör man en kursplan?

Här kan man beskriva kursen i korthet, om den vänder sig till en särskild målgrupp, hur den är upplagd, om den går på hel- eller deltid. Här skriver man de mål som deltagarna ska ha uppnått efter genomgången kurs. De uttrycks som kompetens eller förmåga. Tänk på att mål som sätts upp här ska examineras inom kursen. Vad är skillnaden på en kursplan och en kursplanering?

En kursöversikt är ett dokument som ger en detaljerad beskrivning av de ämnen som kommer att behandlas i en kurs. En kursplan är ett dokument som ger en översikt över en kurs och innehåller kursens mål, ämnen och schema.

Varför styrdokument?

Styrdokument är viktiga av flera skäl. För det första ger de en tydlig och kortfattad ram för hur en organisation ska drivas. Detta bidrar till att säkerställa att alla är på samma sida när det gäller förväntningar och ansvarsområden. Dessutom kan styrdokumenten bidra till att förebygga eller lösa tvister genom att tillhandahålla en tydlig process för att fatta beslut och lösa konflikter. Slutligen kan styrdokumenten bidra till att skydda en organisation från juridiskt ansvar genom att tydligt beskriva de regler och förfaranden som måste följas.

By Denis Aylsworth

Vem bestämmer hur mycket pengar en skola tilldelas varje år? :: Vad får man i ersättning som kontaktperson?
Användbara länkar