Hem > V > Vad Får Man I Ersättning Som Kontaktperson?

Vad får man i ersättning som kontaktperson?

kontaktperson

Ersättning kontaktperson

KategoriArvode i % av prisbasbeloppetkr/månad
Kategori 2 kontakt flera gånger/vecka20-45%805 kr – 1 811 kr
Kategori 3 kontakt i stort sett dagligen30-55%1 208 kr – 2 214 kr

Läs mer

Med detta i åtanke, hur får man en stödperson?

Patientnämnden förmedlar uppdragen

Om du vill få stödperson ska överläkaren skriva ett intyg till regionens patientnämnd. Det är patientnämnden som rekryterar, tillsätter och ansvarar för att utbilda stödpersoner.
Hur får man en kontakt person? Du som vill ha en kontaktperson ska kontakta en biståndshandläggare eller göra en skriftlig ansökan. Utifrån din ansökan gör biståndshandläggare en utredning av din situation och dina behov och bedömer sedan om du har rätt till en kontaktperson.

Följaktligen, hur länge får man ha en kontaktperson?

Uppdraget pågår så länge som barnet har behov av dig som kontaktperson. Det kan alltså röra sig om några månader upp till flera år. Det är socialtjänsten som beslutar om uppdraget ska avslutas. Du kan också själv ta initiativ till att avsluta uppdraget. Vad får en kontaktperson göra? Som kontaktperson är man ett stöd och en vän för ett barn, en ungdom eller en vuxen. Man träffas ofta några gånger per månad och gör saker tillsammans som att promenera, fika, gå och handla, gå på bio eller liknande. Uppdraget kan se mycket olika ut, beroende på den enskildes behov.

Dessutom, vad innebär det att ha en kontaktperson?

En kontaktperson är en vuxen person som ägnar några timmar per vecka av sin fritid till att umgås med ett barn eller vuxen som har behov av att vidga sitt sociala nätverk. Med tanke på detta, vem har rätt till stödperson? Vem får stödperson? Patienter som vårdas enligt psykiatrisk tvångsvård enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård, LPT, har rätt till stödperson om de önskar. Det gäller även patienter som är dömda till rättspsykiatrisk vård enligt lagen om rättspsykiatrisk vård, LRV, eller är tvångsisolerade med stöd av smittskyddslagen.

Vad är en stödperson?

En stödperson är en medmänniska som hjälper till och stöttar i sociala och personliga frågor och som har tystnadsplikt. Stödpersonen kan vara med vid förhandlingar i Förvaltningsrätten. Vad gör en kontaktperson inom LSS?

LSS-kontaktpersonen ansvarar för att upprätthålla kontakten med den ledande programvaruutvecklaren och andra viktiga intressenter under hela programvaruutvecklingsprocessen. De fungerar som en länk mellan utvecklingsteamet och verksamheten och kommunicerar krav, framsteg och ändringar. LSS-kontaktpersonen ansvarar också för att se till att programvaran uppfyller alla affärsmässiga och tekniska krav.

Kan vem som helst bli kontaktperson?

Ja, vem som helst kan bli kontaktperson. Det finns inga särskilda kvalifikationer eller krav.

By Felicio

Var hittar jag min kurslitteratur? :: Är Ebay begagnat?
Användbara länkar