Hem > H > Hur Man Gör En Podcast På Spotify?

Hur man gör en podcast på Spotify?

Med Spotifys nya tjänst Spotify for podcasters kan du enkelt lägga till din podcast. Du fyller bara i din podcasts rss-flöde, sedan läses det automatiskt in till Spotify och syns i biblioteket, sökbart för alla Spotify-användare. För att lägga till din podcast behöver du ett konto hos Spotify.

Läs mer

Hur spelar man in en podd på distans?

Det allra bästa sättet att spela in på distans är med två mikrofoner. Båda personerna som deltar spelar in på var sitt håll och sedan synkar man filerna vid redigeringen. Samtidigt pratar man i telefon eller på Skype! När du spelar in på det här sättet, använd gärna hörlurar som inte läcker så mycket ljud. Dessutom, hur mycket tjänar man på acast? Sedan starten 2014, har Acast genererat närmare 100 miljoner dollar i intäkter för sina kreatörer globalt och flera kreatörer kan ägna sig åt sina poddkanaler på heltid idag. Rättegångspodden och Spöktimmen är två exempel som under 2020 omsatte hela 4 miljoner kronor och gjorde 1 miljon kronor i vinst.

Hur får man en podd att växa?

Här kommer 16 tips på hur du bättre kan marknadsföra din podd.

  1. Håll introt kort.
  2. Snygg omslagsbild.
  3. Gör teasers inför poddsläppen.
  4. Gör citatbilder och dela i efterhand.
  5. Gör poddar om teman – inte gäster.
  6. Uppmuntra intervjupersonen att dela avsnittet i sina kanaler.
  7. Var aktiv i sociala medier.
Därefter, hur gör man för att tjäna pengar på youtube? Du kan tjäna pengar på YouTube genom att ansöka till och bli godkänd i YouTubes partnerprogram. Du kan även kvalificera dig för att få Shorts-bonusar som en del av YouTube Shorts Fund utan att du är med i YouTubes partnerprogram.

Dessutom, hur mycket tjänar man på en podcast?

Varje vecka lyssnar närmre en halv miljon människor på "Alex och Sigges podcast". Nu avslöjar den ena halvan i duon, Alex Schulman, att han och Sigge Eklund drar in nästan 200 000 kronor – per avsnitt. – Det kostar 60 000 - 80 000 kronor per avsnitt för en sponsor att medverka i podden. Med tanke på detta, hur mycket tjänar ursäkta podden? Edvin Törnblom hade en fastställd förvärvsinkomst på 504 300 kronor under 2020, vilket gav en månadslön på 42 025 kronor. Edvin är även verksam i ett aktiebolag som registrerades i november 2020. Det är därmed för tidigt att se hur det går för bolaget. Vi väntar spänt på det första bokslutet!

Och därefter, vad kan man prata om i en podcast?

Har du stora kunskaper inom ditt yrke eller något annat specifikt ska du kanske podda om det. Ett intresse eller en hobby kan också vara ett tema för en podd. Du bör välja något som du kan tänka dig att göra ett avsnitt om varje vecka. Alternativt ett där du utan svårighet kan hitta gäster att intervjua. Och därefter, vilka är de största poddarna?

Det finns inget slutgiltigt svar på den här frågan eftersom det till stor del beror på personliga preferenser. Några av de mest populära poddarna enligt iTunes är dock This American Life, Serial, NPR:s All Things Considered och TED Radio Hour.

Dessutom, vilken podcast app är bäst?

Det finns många podcastappar, och vilken som är bäst för dig beror på dina personliga preferenser. Några populära alternativ är Apple Podcasts, Stitcher och Pocket Casts. Om du är osäker på vilken app du ska välja kan du prova några och se vilken du tycker bäst om.

By Luigi

Hur man gör en video på datorn? :: Hur gör man skrivstil på Instagram bio?
Användbara länkar