Hem > H > Hur Mycket Tjänar Man På En Podcast?

Hur mycket tjänar man på en podcast?

Här är några exempel: The Bowery Boys är en podcast om New York Citys historia och tjänar över $ 3,800 / månad genom Patreon. The Last Podcast On The Left tjänar över $ 57,000 / månad bara genom Patreon. De säljer också skjortor och gör regelbundna liveshower i olika städer.

Läs mer

Dessutom, vilka poddar är populärast?

De 100 mest populära poddarna just nu

  • ursäkta. Humor 1 jun.
  • P3 Dokumentär. Samhälle och kultur 2 jun.
  • Ofult hemma. Konst, Samhälle och kultur 2 jun.
  • Fallen jag aldrig glömmer. Nyheter, Samhälle och kultur, Verkliga brott 26 maj.
  • Alex & Sigges podcast. Humor 3 jun.
  • P1 Dokumentär.
  • Skäringer & Nessvold.
  • P3 Krim.
Man kan också fråga vilken är den största podden i sverige? Poddarna som toppade 2021

De mest lyssnade poddarna i Sverige under 2021 är dokumentära berättelser och samtalspoddar.

Dessutom, vilken podcast app är bäst?

Tunein är mest känd som en tjänst för att lyssna på live-radio, men den har numera förstås även stöd för att lyssna på poddar. En fördel med Tunein är att tjänsten finns på många olika plattformar. Du kan som sagt köra den som ett Windows-program på din dator eller som en app för både Android och IOS. Vad hade du gjort Ijwtbc? I deras podd "Vad? Med I Just Want To Be Cool" ställer dem varandra mot väggen med komplexa frågeställningar som hade fått även den mest kvicktänkte att ta sig en funderare. Det är en podcast med fokus på humor, men i slutändan kommer ni kanske också lära känna killarna lite bättre.

Med hänsyn till detta, kan man tjäna pengar på en podcast?

Det är svårt att tjäna pengar på poddar.

En orsak är att sponsorerna inte får veta vem som lyssnar, bara antalet nedladdningar och de som eventuellt hör av sig. Det går inte att skaffa data om lyssnarna som Google och Facebook gör. Men blir podden stor så går det att tjäna pengar.
Och därefter, hur finansieras poddar? Oftast får de som gör podcast pengar från sponsorer, reklam i eller tillsammans med sändningen, genom content marketing/innehållsmarknadsföring och för många poddare är det bara ett sätt att marknadsföra sig, sin produkt eller företag på.

Vad kostar det att ha en podd?

En mellanväg kan vara att investera i bra mikrofon (1190 kr) och klippa själv (gratis) och sen betala någon hundralapp i månaden för programmet där du lägger upp podden. Kanske behöver du lägga några hundra på intromusik också om du inte vill använda en gratis. Vilken podd ska jag lyssna på?

Det finns inget universellt svar på den här frågan, eftersom den bästa podcasten för en viss person beror på personens specifika intressen och preferenser. Några populära poddar som kan vara värda att överväga är TED Talks Daily, Joe Rogan Experience och Freakonomics Radio.

Man kan också fråga vilken svensk podd har flest lyssnare?

Det finns inget slutgiltigt svar på denna fråga. Det beror troligen på ett antal faktorer, bland annat den specifika genren av podcast, ämnet för podcasten och podcastvärdens popularitet. Dessutom är det svårt att exakt spåra poddlyssnandet, så varje svar på den här frågan skulle vara något spekulativt.

By Bullivant Holway

Vad ska man rita när man har tråkigt? :: Varför kan man inte byta namn på Snapchat?
Användbara länkar