Hem > H > Hur Tar Man Bort Avstavning I Word?

Hur tar man bort avstavning i Word?

avstavasWordavstavas

Förhindra att text avstavas

  1. Markera texten.
  2. Expandera gruppen stycke på fliken Start .
  3. Välj fliken text flöde i dialog rutan stycke .
  4. Markera kryss rutan Avstava inte under formatering.

Läs mer

Dessutom, hur gör man ett hårt bindestreck?

För att infoga ett hårt bindestreck trycker du på Ctrl+Skift+-. Mjuka bindestreck visas och skrivs ut endast om det behövs, det vill säga om ordet som innehåller bindestrecket ham- nar i högermarginalen. Ordet avstavas då där och bindestrecket visas. Hur får man bort bindestreck i Word? Du kan ta bort ett manuellt infogat bindestreck genom att markera bindestrecket och sedan trycka på DELETE. Tips: Om du inte vill att ett ord ska avstavas automatiskt kan du antingen inaktivera automatisk avstavning eller infoga en vagnretur före ordet för att tvinga det till en ny rad.

Varför blir det bindestreck i Word?

Word bryter automatiskt text vid ett blanksteg eller ett bindestreck i slutet på raden. För att hålla samman två ord eller ett avstavat ord på en rad använder du hårda blanksteg eller hårda bindestreck i stället för vanliga blanksteg och bindestreck. Klicka där du vill infoga ett hårt blanksteg. Med detta i åtanke, hur gör man avstavning? Avstavning innebär att i skrift dela upp ett långt ord i slutet av en rad i två delar, avskilda med en divis (bindestreck) efter första delen, varefter sista delen av ordet överförs till nästföljande rad.

Hur gör man radbrytning i Word?

Ett stycke i Word är allt som finns mellan två Enter-tryckningar. Om du vill byta rad utan att det blir nytt stycke (s.k. manuell radbrytning), tryck "Shift" ( ) och "Enter". Hur gör man en mjuk radbrytning? börja på en ny rad utan att börja på ett nytt stycke. Klicka där du vill infoga radbrytningen. Tryck ner returtangenten samtidigt som du håller ner skifttangenten.

Vad är radbrytning?

uppdelning av en text i rader; instruktion eller manöver som gör att det sker: – fast radbrytning – instruktion om att radbrytning ska göras på en bestämd plats i texten, även om det finns utrymme kvar på raden. Används när man börjar nytt stycke, men det kan också användas av andra skäl. Man kan också fråga när ska man använda tankstreck?

Streck används vanligtvis för att avgränsa parentetiska uttalanden eller för att markera en plötslig förändring i tankegången. Du kan till exempel använda ett bindestreck för att inleda en lista med punkter:
- Äpplen
- Apelsiner
- Päron
Du kan också använda ett bindestreck för att sammanfoga relaterade fraser:
Jag letar efter en ny bil - något som är sportigt men också har bra bränsleförbrukning.

Och en annan fråga, vad är avstavning?

Vid sättning är bindestreck en process där man bryter av ett ord i slutet av en textrad och fortsätter det på nästa rad. Ordet bryts vid en stavelsegren och ett bindestreck sätts in.

By Lyon Sandry

Vad är nattläge på Samsung? :: Kan inte spela upp DVD på datorn?
Användbara länkar