Hem > V > Varför Är Det Viktigt Att Ha Bra Vänner?

Varför är det viktigt att ha bra vänner?

Att ha många nära vänner ökar till och med livslängden mer än att umgås med släkt och familj! Studier visar att när vi knyter an till andra på ett djupare plan minskar vi blodtrycket och kolesterolnivåerna. När vi har hälsosamma och givande vänskapsrelationer frodas och utvecklas vi!

Läs mer

Följaktligen, vad är bra med vänner?

Vänner som känner oss bra visar oss omtanke och lyssnar när vi behöver, precis som vi lyssnar på dem när de vill anförtro sig åt oss. Att vårda en vänskap är båda parters ansvar. Nyckelord för en djup vänskap är lyhördhet, kompromiss, omtanke, värme och genuint intresse för varandra. Hur kan vänner påverka din hälsa? Det finns nämligen en hel del studier som visar att vi mår bättre, både fysiskt och psykiskt, av att vara social och dela livet med andra. Bland annat visar forskning att vänskap skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar, ångest och stress.

Följaktligen, vad är en nära vän?

En person som lyssnar på dig när du känner dig nere och som du kan lita på. Någon som, även om ni är väldigt olika på så många sätt tror på dig när inte andra gör det. En person som stöttar dig och som du även stöttar tillbaka. Man ska också känna sig bekväm med sin kompis. Måste man ha vänner? Oavsett vad andra tycker, så är det viktiga vad du själv känner – nämligen att du inte har behov av att ha några nära vänner. Och kanske är det så enkelt att livet tillsammans med familjen och de sociala kontakter du har i dagsläget mer än väl tillfredsställer ditt behov.

Följaktligen, vad värdesätter du mest i en vänskap?

Vilka egenskaper ska en sann vän ha? CN: Det som jag värdesätter mest hos en vän är lojaliteten och tilliten – man vet att människan ifråga finns där och lyssnar, eller är uppriktig. AP:Och sen har man kanske lite olika, inte krav, men saker som man ser hos olika nära vänner. Är man med god vän? Man stöder och lyssnar på varandra turvis och lika mycket. För det tredje handlar vänskap om stunder då man kan uppleva att tiden stannar. Då det är fråga om en riktigt god vän, spelar tiden ingen större roll. Ni kan ses hur ofta eller sällan som helst och varje gång går det att fortsätta från där man blev senast.

Hur man blir vän med någon?

Här är elva grymma tips på hur man får nya vänner, enligt forskning!

  1. Hitta delade likheter.
  2. Le.
  3. Återuppta kontakten med någon.
  4. Be någon om hjälp.
  5. Gå till en återkommande aktivitet.
  6. Volontärarbeta.
  7. Dela med dig av personlig information.
  8. Håll kontakten.
Hur vet man att vänskapen är över?

Det finns inget entydigt svar på den här frågan, eftersom vänskap kan upphöra av många olika anledningar. Några tecken på att en vänskap kan vara över är dock minskad kommunikation, att man tillbringar mindre tid tillsammans och att man känner att man inte har något gemensamt med den andra personen. Om du inte längre njuter av att tillbringa tid med någon eller om det känns som om du ständigt går på äggskal runt dem kan det vara dags att avsluta vänskapen.

Hur viktigt är det för dig att du talar som dina vänner gör?

Vikten av att prata som dina vänner gör varierar för olika personer. För vissa kan det vara mycket viktigt att smälta in och låta som alla andra för att känna sig accepterad. För andra är det kanske inte lika viktigt att passa in och de kanske känner sig mer bekväma med att uttrycka sig på sitt eget unika sätt. I slutändan är beslutet om hur viktigt det är att prata som dina vänner gör upp till individen.

By Kristen

Hur påverkar sociala relationer vår fysiska och psykiska hälsa? :: Vilket villkor gäller för vinstmaximering?
Användbara länkar