Hem > H > Hur Påverkar Sociala Relationer Vår Fysiska Och Psykiska Hälsa?

Hur påverkar sociala relationer vår fysiska och psykiska hälsa?

Sociala relationer är viktiga för vår psykiska hälsa

Det handlar om att trivas och utvecklas tillsammans med andra, men också att ha människor omkring sig som kan ge stöd, hjälp och trygghet. När livet känns jobbigt kan det kännas lättare om man har någon att luta sig emot. Man kan också själv vara ett stöd för andra.

Läs mer

Varför har jag så svårt att få vänner?

Som vuxen kan det vara svårt att träffa nya vänner. Många vuxna har redan sina vänskapskretsar och är inte öppna för att skaffa nya vänner. Dessutom finns det inte mycket tid för en vuxen att spendera med vänner i och med jobb, hushåll, barn och partner. Det är även viktigt att tänka på dessa saker. Därefter, när en vän tar avstånd? Acceptera avstånd

Även om det är viktigt att prioritera varandra är det också viktigt att förstå att frånvaro inte är detsamma som ointresse. Livet är oförutsägbart och vad som helst kan hända. Behöver din vän ta avstånd är det helt okej. Skicka uppmuntrande sms och visa att du finns där, men gör det kravlöst.

När en bästa vän sviker?

4. När vännen sviker dig. Något av det värsta man kan göra som vän är att bryta ett förtroende. Om du har en vän som har gjort något du tycker är oförlåtligt, som att skvallra om något viktigt du anförtrott personen eller börjat dejta någon du är intresserad av, kan det ibland vara omöjligt att reparera skadan. Folk frågar också hur kommer man närmare en vän? Försök på något sätt att skaffa dens snap och sedan göra en grupp där den är med. Börja prata. Man kan först säga hej till den personen du vill bli vän med. Sedan kan du berätta om dig själv, börja vara med den personen på skolan och på din fritid.

När man inte har några vänner?

Mitt tips till dig är att se över om det är någon du kan få kontakt med. Har du någon äldre vän du kan kontakta som du kan umgås med? Du börjar ju på gymnasiet nästa år, då kan du lära känna nya människor. Om du är blyg så kan en bra ide att lära känna någon som har lite "skin" på näsan. Har typ inga vänner? Inte bara social isolering, utan upplevelsen av att vara ensam, inte vara förstådd eller känna sig lik sina kompisar. Det tror jag är jättestort bland unga, säger Anna Bennich och konstaterar: – Det är ju många unga som upplever sig vara ensamma och jag tycker inte alls att vi belyser det lika mycket.

Varför vill jag bara vara själv?

De flesta tycker att det är skönt att få vara ensamma ibland. Det kan ge en chans till vila, tid att hinna fundera, umgås med sig själv och göra saker man tycker om. Det är ett sätt att ta hand om sig själv. Hur mycket och hur ofta man trivs med att vara ensam är emellertid väldigt olika från person till person. Vad värderar du mest i ditt liv?

Det finns många saker som jag värdesätter i livet, men om jag var tvungen att begränsa det till en sak skulle jag säga att jag värdesätter mina relationer med andra mest. Oavsett om det är min familj, mina vänner eller till och med bekanta, anser jag att det är de relationer vi har med andra som gör livet värt att leva. Dessa relationer ger oss stöd, kärlek och sällskap, och utan dem skulle livet vara otroligt svårt.

Vad värdesätter du i en relation?

I ett förhållande värdesätter jag kommunikation, förtroende och respekt. Jag anser att kommunikation är viktigt för att upprätthålla ett sunt förhållande. Förtroende är också viktigt i ett förhållande eftersom det bidrar till att bygga ett starkare band mellan två människor. Slutligen anser jag att respekt är viktigt i ett förhållande eftersom det bidrar till att skapa en mer positiv och stödjande miljö.

By Sisto

Hur öppnar man två fönster bredvid varandra? :: Varför är det viktigt att ha bra vänner?
Användbara länkar