Hem > V > Vilken Disciplin?

Vilken disciplin?

Disciplin (från latinets disciplina - uppfostran, handledning, som i sin tur kommer från discipulus - lärjunge, elev) uppfattas som synonymt med upprätthållande av ordning och regelföljande. Det kan också vara en beteckning för en vetenskapsgren alternativt en sportgren.

Läs mer

Kan underhålla?

underhålla i ordbok från 1870

Betydelse: Bekosta hvad som tarfvas, för att bibehålla något i godt stånd; äfven sörja för ens uppehälle och behof. Betydelse: Bekosta en persons uppehälle och öfriga behof.
På motsvarande sätt, vad är tåga? Betydelse: Gå i högtidlig ordning; äfven liktydigt med Marschera, tåga i takt och i viss bestämd ordning (om trupper).

Därmed, vad betyder framföra?

Latinskt namn med betydelsen artig, belevad eller stadsbo. Med tanke på detta, kan vara sund? Betydelse: Brukas [som Frisk] i några få uttryck, till exempel en sund kropp. Betydelse: Sund, har samma betydelse, men äfven den af Frisk. Betydelse: Smal farled, som förenar tvenne större vatten.

Vad ska man ha för fiskenät?

Här är våra tips om hur man kan tänka när man ska välja fiskenät. Ju större maska du väljer, desto färre små fiskar får du. Abborre: Maska 25-45mm. Strömming: Maska 18,5 – 21.5mm. Med hänsyn till detta, vad menas med smörj? Ordet smörj är en synonym till spö och däng och kan bland annat beskrivas som "stryk". Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av smörj samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Hur funkar ett fiskenät?

Fisknät är ett fiskeredskap. Fisknäten kan delas in i sättgarn och drivgarn enligt huruvida de är förankrade eller får driva fritt. Drivgarnens överteln ligger vid vattenytan medan sättgarns underteln i allmänhet ligger på botten. Med tanke på detta, vad betyder dyster?

Det finns inget slutgiltigt svar på denna fråga eftersom betydelsen av ordet "dyster" kan variera beroende på i vilket sammanhang det används. I allmänhet kan dock ordet "dyster" användas för att beskriva en känsla eller atmosfär av sorg, förtvivlan eller förestående undergång.

På motsvarande sätt, har skiftat färg?

Svaret på denna fråga är nej, färgen har inte ändrats.

By Farrison Julson

Vilka är de fyra Grundsåserna? :: Är glögg svenskt?
Användbara länkar