Hem > V > Vilken Dns Server Ska Jag Använda?

Vilken DNS server ska jag använda?

Vi rekommenderar Cloudfare, med adresserna 1.1.1.1 och 1.0.0.1. Andra alternativ är Google, 8.8.8.8 och 8.8.4.4 eller Opendns, 208.67.222.222 och 208.67.220.220. För att slippa ställa om varje dator och mobil enhet är det enklaste att göra inställningen i din router.

Läs mer

Vad gör man när DNS servern inte svarar?

Börja med att felsöka för att utesluta andra problem än DNS-servern. En bra början är att felsöka huruvida problemet är med routern, webbläsaren eller enheten du försöker använda. Har du redan felsökt och vet med säkerhet att problemet beror på din DNS? Vilket l4 protokoll använder DNS? DNS använder sig av både TCP och UDP på port 53 för att besvara DNS-frågor.

Hur man byter DNS?

Hur ändrar jag DNS-serverns adress?

  1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Wifi Inställningar. Avancerade nätverksinställningar.
  3. Tryck på DNS.
  4. Välj önskad offentlig DNS-server. Om du väljer en anpassad DNS-server anger du en primär och en sekundär serveradress.
  5. Tryck på Spara .
Dessutom, måste man ha dns? Varje fungerande domännamn på internet måste ha (minst) en utpekad auktoritativ namnserver som kan översätta domännamnet till en IP-adress.

Med detta i åtanke, vad är primär dns server?

En DNS-server är en dator som tillhandahåller en databas över IP-adresserna som olika webbservrars domännamn är kopplade till. När en operatör tilldelar en dator dess IP-adress, får datorn också reda på vilka DNS-servrar den ska använda. Varför svarar inte servern? Servern är nere eller kan inte nås på grund av nätverksproblem. Kan även bero på att servermjukvaran är nere eller så är den överbelastad. Felaktiga inställningar för dns-servrarna. Överbelastad server eller internt serverfel.

Får inte kontakt med DNS-server?

Här är några av de vanligaste korrigeringarna du kan prova på ditt system om du ser felet "DNS-servern svarar inte". Den vanligaste lösningen i fallet med "DNS-servern svarar inte" -felet är helt enkelt att starta om din router. Använd inte strömbrytaren på enhetens baksida. Kan inte kommunicera med DNS?

Det kan finnas flera orsaker till att du inte kan kommunicera med DNS. En anledning kan vara att du inte är ansluten till internet. En annan orsak kan vara att din DNS-server är nere.

Med tanke på detta, vad heter filen som lagrar statisk dns info i windows?

Filen som lagrar statisk DNS-information i Windows kallas "Hosts"-filen. Den finns i mappen C:\Windows\System32\drivers\etc.

By Norry Treamer

Vad är Systemappar? :: Vilken typ av chef föredrar du?
Användbara länkar