Hem > N > När Kom Den Första T Shirten?

När kom den första T shirten?

T-shirten sägs härstamma från "tunikan" som användes frekvent i Europa. Mest känd är nog tunikan från Romartiden och antikens Egypten. Tunikan användes även så långt tillbaka i tiden som 3.000 år före Kristus. Tunikan bars också på 200-talet och den liknade även den tunika som Bockstensmannen bar 1.100 år senare.

Läs mer

Är en t-shirt en tröja?

T-tröja eller T-shirt (efter engelska: T-shirt) är en tröja vars form liknar bokstaven T eftersom ärmarna går ut från kroppen i rät vinkel. Plagget är ofta gjort i bomull och är normalt kortärmat. Vad heter T shirts på engelska? Det är en T-shirt. It's a T-shirt.

Och därefter, varför t-shirt?

T-shirt – Det perfekta basplagget

En t-shirt är det perfekta basplagget som passar till det mesta. Plagget är perfekt till jeans, shorts eller kavaj. Endast din fantasi sätter gränserna. Hos oss hittar du garanterat en tröja som passar din stil perfekt.
Hur lång livslängd har en tröja? En t-shirt används i genomsnitt 30 gånger och tvättas 15 gånger. Om den istället används 60 gånger kan klimatpåverkan halveras, förutsatt att fler användningar ersätter ett nyinköp" Det spelar även stor roll hur du tar dig till butiken.

När kom T-shirt till Sverige?

Innan 1920 hade T-shirt blivit att allmänt begrepp och populariteten av plagget ökade stadigt under årtiondena. T-shirts med tryck var dock något som först började dyka upp på 1950-talet men var något som verkligen tog fart vid årtiondets slut och under 1960-talet. Har man t-shirt under skjorta? De gör detta för att hålla sina överdelar fräscha, och för att upprätthålla professionaliteten under dagen. En extra fördel med att ha en t-shirt under skjortan kan vara den extra värme och bekvämlighet du får under dina professionella kläder, medan undertröjan förblir osynlig.

Och därefter, hur ska en tröja sitta?

Den perfekta längden på en t-shirt mäts bäst med ett par normala jeans, inte för höga i midjan och helt utan häng. Har du ett par sådana byxor på dig så ska t-shirten slutan ca 1cm ovanför framfickorna. Var dock försiktig här, för det är en hårfin gräns mellan för lagom och för kort. Folk frågar också hur mycket krymper en t-shirt?

Fibrer namnAnvändingsområdeKrympmån
Bomull/ViscoseT-shirts, tröjor och underkläder.Kan krympa mycket.
Polyester/BomullSkjortor, byxor, shorts, idrottsplagg.Lite.
Polyester/UllKostymer, byxor.Lite.
Ull/AcrylStickade plagg.Kan krympa om man tvättar fel.

Vart tillverkas t-shirt?

En textilfabrik i Kina, Bangladesh, Indien eller Turkiet (de största producenterna av klädesplagg). Bomullen fraktas till en textilfabrik där den spinns till tråd. Tråden färgas och vävs till tyg. Textilfabrikens processer kräver mycket energi och vatten, samt kemikalier för färgning och bearbetning av textilierna.

By Olenta Vanluven

Vad menas med databasen? :: Vilken typ av TV ska man välja?
Användbara länkar