Hem > M > Måste Man Ha En Router Till Mesh?

Måste man ha en router till mesh?

Behöver jag ett MESH-system? Svaret är att det beror på hur du använder Internet där hemma. Har du enbart ett rum, där din befintliga router har bra kapacitet och trådlös täckning så ger MESH-systemet ingen fördel.

Läs mer

Vad menas med backhaul?

– allmänt i datakommunikation: anslutningsnät – förbindelsen mellan ett stamnät och det accessnät som abonnenten är direkt ansluten till (the local loop). Med tanke på detta, vad är bäst router eller mesh? I större bostäder kan det vara svårt att få wifi-täckning överallt med en enda router. Det går såklart att förlänga täckningen med repeaters, men bland den bästa lösningen för ett bra, sömlöst nätverk i hela hemmet är mesh.

Vilken WiFi förstärkare är bäst?

Netgear Nighthawk X6S EX8000 Tri-band WiFi Extender

Den är dyr, men för tillfället är det den bästa WiFi-förstärkaren på marknaden. Den ger dig en hög hastighet och en pålitlig täckning i hela hemmet.
När behöver man mesh-nätverk? Om du upplever att hemmanätverket eller nätverket på kontoret har dålig signalstyrka och att hastigheten är låg på vissa platser kan ett mesh-nätverk vara något för dig. Genom att placera ut så kallade noder bildas ett "nät" av accesspunkter som arbetar tillsammans för att optimera ditt WiFi.

Följaktligen, hur ska man placera ett mesh system?

En bra tumregel är att placera den andra noden halvvägs mellan routern och de zoner där du inte får lika bra anslutning. Sedan placerar du ungefär en nod i vartannat rum (det kan eventuellt behövas flera om du har många betongväggar) och noderna ska helst placeras på ett bord eller dylikt och inte på golvet. Därefter, vad är wifi backhaul? Under 2017 lanserades även mesh-noder med homeplug-backhaul. Det innebär att mesh-systemets trådlösa nätverk kan avlastas genom att kommunikationen mellan noderna skickas via elnätet (läs mer i Homeplug - nätverk via elnätet).

Kan inte koppla upp TP-Link?

Prova stäng av Snabb roaming och försök ansluta klienten igen. Om klienten misslyckas att ansluta med felmeddelandet "Wrong password" så kan det bero på att det råkat adderas ett mellanslag i slutet av lösenordet, så kontrollera lösenordet och jämför med antalet tecken som lösenordet innehåller. Hur många Deco M9 kan man koppla ihop?

Det finns ingen gräns för hur många Deco M9 som kan anslutas till varandra.

Är mesh bra?

Det finns inget enkelt svar på denna fråga eftersom det beror på ett antal faktorer, bland annat den specifika applikationen och den miljö där den kommer att användas. I allmänhet är nät ett starkt och hållbart material som tål mycket slitage. Det är dock också känsligt för skador från vassa föremål och kan lätt slitas sönder om det inte hanteras på rätt sätt.

By Carolina Stogden

Kan inte hämta e-post? :: Vad har Österrike för kultur?
Användbara länkar