Hem > H > Hur Gammal Är Den Äldsta Bibeln?

Hur gammal är den äldsta Bibeln?

I elva grottor i Qumran, nära döda havet, hittades över 1000 manuskript med både bibliska och andra texter som kunde dateras från ca. 250 f.Kr. till 70 e.Kr. Här fick forskare helt plötsligt en plats på första parkett i studiet av den spännande tid då många av Bibelns texter kanoniserades och stabiliserades.

Läs mer

Och en annan fråga, hur kan man förklara treenigheten?

Med treenigheten menas att Gud är tre personer samtidigt. Gud är Fadern, Sonen och den heliga Anden. När kom Bibeln ut för första gången på svenska? Gustav Vasas bibel (förkortas GVB), ofta även kallad Vasabibeln, eg. Biblia, Thet är: All then Helgha Scrifft, på Swensko, är den första översättningen av hela Bibeln till svenska, gjord under Gustav Vasas regeringstid. Den gjordes i två steg: Först utgavs Nya Testamentet år 1526, sedan hela Bibeln år 1541.

På motsvarande sätt, vad står i ett testamente?

Testamente är ett förordnande för dödsfall. Huvudregeln är att det enligt 10 kap. 1 § ÄB ska upprättas skriftligen med två vittnen. Testator ska skriva under testamentshandlingen i vittnenas närvaro. Dessutom, vad är agape och hur skiljer den sig från mänsklig kärlek? Han betecknade skillnaden som dikotomin mellan mellan eros och agape. Eros är, enligt Nygren, den begärsfyllda kärleken och är självisk till sin natur. Agape är däremot osjälvisk, utgivande och spontan. Agape är den gudomliga kärlekens signum.

Man kan också fråga hur uttalas agape?

Agape uttalas agape [aga´pe] och är ett substantiv -n. Agape betyder: den självutgivande kärleken enligt kristen teologi. Och därefter, vad är kärlek filosofi? hos Aristoteles, Hegel och Montaigne, men också hos många nutida filosofer. Enligt teorin är kärlek en sammansmältning av skilda individer till en och samma. Distinktionen mellan "jag" och "du" suddas ut och blir istället till ett "vi". Sammansmältningen kan vara antingen metaforisk eller bokstavlig.

Man kan också fråga vad är kärlek?

kärlek beskrivs av de flesta människor som en varm och intensiv känsla av ömhet, omtänksamhet och känslomässig närhet som kan, men inte behöver, vara förknippad med sexuell åtrå. Hur ser man på äktenskapet inom kristendomen?

Inom kristendomen ses äktenskapet som ett heligt förbund mellan en man och en kvinna. Bibeln beskriver äktenskapet som en gåva från Gud, och det är hans plan att man och hustru ska leva tillsammans i en engagerad, kärleksfull relation. Kristna anser att äktenskapet är ett livslångt åtagande och att det inte ska ingås lättvindigt. Skilsmässa ses som en sista utväg och bör endast övervägas om det förekommer otrohet eller missbruk i äktenskapet. För kristna är äktenskapet inte bara ett kontrakt mellan två människor, utan ett förbund inför Gud.

Hur ser man på kärleken inom islam?

I islam ses kärlek ofta som något vackert som bör delas mellan två gifta personer. Denna typ av kärlek anses vara ren och ses som ett sätt att stärka bandet mellan man och hustru. Kärlek ses också som ett sätt att visa medkänsla och ta hand om andra.

By Giordano

Vilket Bildläge är bäst? :: Vilka virusskydd är de fem vanligaste?
Användbara länkar