Hem > V > Vad Betyder Ordet Feja?

Vad betyder ordet FEJA?

Feja betyder ungefär detsamma som rengöra, även ansikte i nysvenska.

Läs mer

Vad är en despot?

Despot (grekiska:δεσπότης, despotēs) är en bysantinsk hovtitel och kan översättas till "herre" på svenska. Titeln användes senare i andra medeltida kungadömen men under ungefär de senaste 200 åren har ordet "despot" fått en negativ betydelse och avser en envåldshärskare (se despotism). Vad är att varva? Varva betyder ungefär detsamma som passera.

Vad är en ÅMA?

Historik för åma

åma (dialektord), kålmask, larv, även åmma (i skå. dialekt även omma med slutet o) = fornisländska o.
Därmed, vad betyder ordet Åtra? åtra i ordbok från 1870

Betydelse: Gifva tillkänna, att man ej vidhåller, hvad man sagt, att en gifven befallning ej får verkställas, till exempel återtaga sitt löfte, brukas endast i fråga om löfte.

På motsvarande sätt, Är en ledare?

Chef vs ledare

Chef är en position där någon tillsätts – ledare är en relation där någon utses. Med andra ord är ledarskap något som sker i relation till andra, inte minst till sig själv, och går till stor del ut på att få sina medarbetare motiverade.
Dessutom, vad är en ambult? Ambult betyder i stort sett samma sak som städ.

Vad betyder oegentligt?

Oegentlig kan beskrivas som "(om användning av ord eller uttryck) som inte stämmer överens med ordets eller uttryckets ursprungliga eller bokstavliga betydelse". Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av oegentlig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket. Vad betyder återgång?

När en funktion möter ett return statement slutar den omedelbart att köra och returnerar det värde som anges i return statementet.

Vad är missvisande?

Definitionen av vilseledande är "få någon att tro något som inte är sant eller ge dem en felaktig uppfattning". Vilseledande kan ske på många olika sätt, bland annat genom reklam, märkning och instruktioner. När företag gör falska eller vilseledande påståenden om sina produkter betraktas det som vilseledande. Om en produkt inte är korrekt märkt kan det också vara vilseledande. Om en livsmedelsprodukt till exempel är märkt som "fettfri" men i själva verket innehåller en liten mängd fett, anses detta vara vilseledande.

By Shauna

Vad kan man få för straff för bedrägeri? :: När slutar analog tv?
Användbara länkar