Hem > F > Får Konstiga Sms Om Paket?

Får konstiga sms om paket?

Polisen varnar för falska paket-sms

Polisens uppmaning är att aldrig klicka på länkar i sms och mejl om du inte är helt säker på var de kommer ifrån. I det fall att du väntar på en beställning ska du alltid gå tillbaka till din beställningsbekräftelse och följa leveransinformationen.

Läs mer

Vad händer om jag klickar på en länk i sms?

Om du klickar på en länk som en bedragare skickat kan de komma över dina lösenord och på så vis använda din identitet på nätet. De kan även få tag i dina kortuppgifter och tömma ditt konto. Det kan även hända att internetanslutningen slutar att fungera, att datorn drabbas av virus eller att den till och med går sönder. Därefter, vad är bluff-sms? De flesta människor drabbas av bluffmejl och bluff-sms. Ofta handlar det om att någon försöker lura av dig dina kontouppgifter, inloggningar eller andra personuppgifter som sedan används för att utföra bedrägerier.

Och därefter, får sms med länk?

Nätfiske, phishing – skydda dig. Var misstänksam om du får e-post eller sms där du exempelvis uppmanas att klicka på en länk och ange dina personliga koder. Följ aldrig sådana instruktioner. Det finns inga seriösa företag eller banker som skulle skicka ett sådant meddelande. Får en massa sms om paket? Ovanligt många sms och mejl om paketleveranser skickas ut och många av dem är fejk. En del kan till och med vara skadliga och lura dig på pengar eller stjäla information ur din telefon. I takt med att e-handeln ökar så ökar även leveranserna av paket.

Med tanke på detta, får sms om att hämta paket?

Polisen har gått ut med en varning om att många just nu får sms om att man har paket att hämta ut. Meddelandena ser ut att komma från exempelvis Postnord och DB Schenker, men kommer i själva verket från bedragare. Sms:en har en länk, och klickar mottagaren på länken startar ofta nedladdningen av appen FluBot. Kan man få virus genom att öppna sms? Det finns många rykten som sprids om hur man luras att betala saker via sin mobiltelefon. Ett av de vanligaste är att man inte ska öppna sms som kommer utan bara radera dem. Nu går Etiska rådet för betalteletjänster ut och förklarar att detta inte alls stämmer.

Kan man få virus av att klicka på en länk?

Virus. En typ av skadliga brev innehåller bifogade filer eller länkar till skadliga filer. Om man klickat på en sådan länk så kan man få virus i sin dator. Virus kan göra olika saker med din dator. Kan man få virus via sms?

Ja, du kan få ett virus via SMS. De flesta virus sprids via e-postbilagor eller infekterade webbplatser, men det är möjligt att ett virus sprids via ett SMS-meddelande. När meddelandet öppnas kan viruset infektera telefonen och spridas till andra enheter.

Med detta i åtanke, Är det säkert att skicka sms?

Det finns inget enkelt svar på den här frågan eftersom det beror på ett antal faktorer, t.ex. hur känslig den information som skickas är, säkerheten hos det meddelandesystem som används och den övergripande säkerheten hos de berörda enheterna och nätverken. I allmänhet anses det dock vara säkert att skicka textmeddelanden, särskilt om man jämför med andra kommunikationsmetoder som e-post eller snabbmeddelanden.

By Stahl

Får man sms från Skatteverket? :: Vilka företag följer inte ARN?
Användbara länkar